StoryEditor

Jaškov tretí pokus v extraligovej sezóne

28.03.2006, 00:00

Pod vedením nového trénera Jána Jaška nastúpia dnes hokejisti Nitry v Žiline proti domácemu MsHK na tretí zápas semifinále T-Com extraligy. Po dvoch stretnutiach je stav série vyrovnaný 1:1 na zápasy.
Počas víkendu sa po druhom zápase udialo v Nitre doslova zemetrasenie. Vedenie klubu nečakane odvolalo doteraz úspešného českého trénera Antonína Stavjaňu za to, že rokoval počas trvania zmluvy s inými klubmi. "Riaditeľ klubu Ján Plandora si ma zavolal a povedal, že som stratil dôveru klubu. Všetko sa to odvinulo od toho, že som mu v piatok oznámil, že môj agent dostal nejaké ponuky a že o nich budem rokovať. Vždy som sa snažil konať čestne, no on nadobudol pocit, že to bolo za jeho chrbtom," uviedol úspešný český tréner Stavjaňa, o ktorého má eminentný záujem bratislavský Slovan. Výmena v Nitre je už siedmou trénerskou zmenou v tomto ročníku, kormidelníka menili postupne vo Zvolene, v Košiciach, Slovane, Liptovskom Mikuláši, Martine (dokonca dvakrát) a v Nitre.

Nový tréner myslí na titul
Nová situácia v Nitre je nečakaná najmä pre Jaška, ktorý po pôsobení vo Zvolene a v Slovane Bratislava bude v tejto sezóne hlavným trénerom už v treťom klube. Prekvapujúca zmena nepochybne ovplyvní ďalší priebeh tejto série. Jaško môže priniesť do tímu Nitry nový vietor, ale rovnako môže zabehnutému mužstvu táto zmena uškodiť. Jaško však v Nitre vyrastal a verí, že bude úspešný. Jeho asistentom zostáva Karol Kolečáni, čím by sa mala zachovať kontinuita. "Nitra hrá tohto roku veľmi dobrý hokej a chlapci chcú úsilie dotiahnuť až do konca. Verím, že som sa rozhodol správne. Ukážu to najbližšie zápasy. Veril som, že raz sa do Nitry vrátim, ale nečakal som, že za takýchto okolností. Čakajú nás ťažké zápasy, verím však, že mužstvo pôjde až za titulom," povedal Jaško, ktorý na prvom tréningu pomenil niektoré formácie. "Myslím si, že nejaké zmeny po prehratom zápase bolo treba urobiť. Nemôžeme si dovoliť to, čo v poslednom zápase, teda hrať v oslabení o dvoch hráčov sedem minút, pretože je to priam vražedné," dodal oficiálnu stránku klubu Jaško.

Nervozita v nitrianskom kádri
Po nečakanej trénerskej zmene bolo na včerajšom tréningu hráčov Nitry cítiť napätie. "Nikto z mužstva to ešte nezažil. My k tomu nemáme čo povedať. Hokej je hra plná zmien a nám neostáva nič iné, iba sa prispôsobiť a bojovať ďalej," povedal kapitán mužstva Miroslav Štefanka, ktorého doplnil Garip Saliji: "Prišlo k výmene trénera, a tak je samozrejmé, že je tu trocha nervozity. Uvidíme, ako bude v utorok na zápase. Mužstvo sa musí dať dokopy, pretože to všetkých prekvapilo. O niečom podobnom som ešte nepočul, takže uvidíme, ako to nakoniec vypáli. Trénera Jaška sme prijali úplne normálne, tak ako kohokoľvek iného. On za to prakticky nemôže. Dostal ponuku, ktorú
prijal, a chce s nami postúpiť do finále."

Žilina majstrom v predĺžení
Pod Dubňom pokračuje hokejová eufória. Žilinskí "vlci" prežívajú najúspešnejšiu klubovú sezónu, keď sa prvýkrát v histórii kvalifikovali do semifinále a po zisku cenného víťazstva mieria ešte vyššie. "Som rád, že sa nám podarilo vyrovnať sériu, pretože ak by sme aj v druhom zápase prehrali, Nitra by išla k nám s jasným náskokom. Verím, že sme sa dostali do správneho zápasového rytmu a odohráme v tomto semifinále ešte dobré stretnutia. Nitra je rovnako silná doma aj vonku," povedal tréner Žiliny Ján Šterbák. Jeho zverenci sú v tohtoročnom play-off silní najmä v nastavenom čase. Zo šiestich zápasov v play-off vyhrali päť po predĺžení či samostatných nájazdoch. Dnešné tretie aj zajtrajšie štvrté semifinálové stretnutie v Žiline vysiela STV 2 (od 17.00 hod.).

Trénerské zmeny v T-Com extralige
skončil nahradil
Zvolen
6. kolo Jaško -- Mikula
Košice 6. kolo Gregor -- Selvek
Slovan 32. kolo Augusta -- Jaško
L. Mikuláš 35. kolo Faith -- Jančuška
Martin 24. kolo Jančuška -- Uličný
Martin 52. kolo Uličný -- Spišiak
Nitra SF, 2. zápas Stavjaňa -- Jaško
SF -- semifinále

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 12:03