StoryEditor

Tvrdý účet za chuligánov

26.10.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Európska futbalová únia na prekvapenie britskej strany oznámila, že za výtržnosti fanúšikov sprevádzajúce zápas kvalifikácie ME 2008 medzi domácim Chorvátskom a Anglickom (2:0) sú zodpovedné obe federácie. Stretnutie sa uskutočnilo 11. októbra v Záhrebe a organizátori museli riešiť viacero konfliktov priamo na štadióne miestneho Dinama, ako aj mimo jeho tribún.
Šokovaní Angličania
Obvinené strany sú predvolané na zasadnutie kontrolnej a disciplinárnej komisie UEFA, ktoré sa uskutoční 9. novembra v švajčiarskom sídle organizácie v Noyone. "Obvinenie na adresu chorvátskej federácie sa týka nezvládnutia opatrení súvisiacich so vstupom fanúšikov na štadión, ako aj nevhodného správania na tribúnach," povedal riaditeľ únie pre komunikáciu William Gaillard a na účet anglickej strany vysvetlil, že sa bude zodpovedať za svojich priaznivcov.
Anglická futbalová asociácia ústami hovorcu Adriana Bevingtona vyjadrila prekvapenie: "Sme mimoriadne prekvapení z postoja UEFA. Budeme sa brániť, požiadame o osobné stretnutie a budeme sa usilovať nájsť čo najviac svedkov udalostí. Už teraz máme poruke mnoho výpovedí našich priaznivcov, ktorí museli čeliť počas zápasu viacerým nepríjemným situáciám."
Hooligans na polícii
Chorvátska polícia zadržala v súvislosti s rizikovým stretnutím viac ako 200 fanúšikov, mimo štadióna sa v jej rukách ocitlo 187 chorvátskych a 31 anglických výtržníkov, bezprostredne po výkope duelu zatkli v hľadisku 25 ostrovanov, ktorí sa dostali do konfliktu s organizátormi pri jednej zo vstupných brán.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 20:25