StoryEditor

Oslavy sa ešte neskončili

20.06.2005, 00:00

Postúpilo na európsky šampionát šťastnejšie mužstvo?
-- Do Švajčiarska ide lepší tím, a tým bolo Slovensko. Je pravda, že prvý duel v Rakúsku nám nevyšiel podľa našich predstáv, ale v domácej odvete sme ukázali, že hádzanú hrať vieme. Som veľmi šťastný, že toto mužstvo dokázalo konečne postúpiť na vrcholné podujatie.
S akou taktikou ste nastupovali do odvety?
-- Cieľ bol jasný -- vyhrať a postúpiť na majstrovstvá Európy. Tréner Hatalčík nám povedal, aby sme na súpera od úvodu začali hrať tvrdú, nátlakovú hru, ale nezakončovať unáhlene. A to sme aj splnili.
Do kabín ste odchádzali za sľubného stavu 16:12, ale v druhom polčase súper znížil na 19:18. Verili ste za tohto stavu, že vaši spoluhráči dokážu vyhrať nad súperom o potrebných sedem gólov?
-- Áno. Všetci hráči sme dali do tohto zápasu maximum a išli za svojím cieľom. V druhej polovici druhého polčasu sme výborne bránili a dokázali súperove chyby trestať.
O 10-gólový náskok ste v závere prišli a v poslednej minúte ste sa museli o postup strachovať. Čo vám v záverečných sekundách "chodilo" po rozume?
-- Že ak dostanem gól, tak nepostúpime. Do konca zápasu ostávalo iba niekoľko sekúnd a loptu mal súper. Našťastie som mužstvo dvakrát podržal a sedemgólový náskok sme ubránili. Je to skvelý pocit.
Aké boli pozápasové oslavy?
-- Fantastické a stále trvajú. Niektorí chalani už "odpadli", ale zopár nás ešte v oslavách pokračuje. Takýto úspech si treba vychutnať.
Myslíte si, že Slovensko môže na šampionáte vo Švajčiarsku hrať dôstojnú úlohu?
-- Určite.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. september 2024 04:23