StoryEditor

Cieľom ligového výberu účasť vo finále

23.01.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Za účasti štyroch krajín -- Slovenska, Gruzínska, Slovinska a domáceho Portugalska sa oddnes do štvrtka uskutoční 6. ročník medzinárodného futbalového turnaja Vale do Tejo. Na podujatí sa už po tretí raz zúčastní aj ligový výber Slovenska, ktorý v posledných dvoch rokoch dokázal vždy postúpiť do finále a obsadiť konečné druhé miesto. "Pre hráčov bude turnaj spríjemnením zimnej prípravy. Vo výbere sú aj chlapci, ktorí by mohli eventuálne v budúcnosti obliecť dres A-mužstva SR, takže majú šancu ukázať sa. Chceme v Portugalsku odohrať dva kvalitné zápasy a skončiť čo najlepšie," povedal tréner Ladislav Petráš. Slováci sa dnes o 16.30 hod. stretnú v semifinále v Cartaxe s Gruzínskom a o dva dni neskôr nastúpia vo finále alebo v dueli o tretie miesto proti jednému z dvojice Portugalsko -- Slovinsko. "V kádri figurujú futbalisti z klubov, ktoré hrajú na špičke najvyššej domácej súťaže a II. ligy. Zbytočné je rozprávať o kvalitách jednotlivcov, musíme sa spoľahnúť na silu kolektívu," doplnil Petráš. V konečnej 18-člennej nominácii Slovenska sú po piatich zmenách oproti pôvodnému plánu (pre zranenia neodcestovala štvorica Poljovka, Obžera, Sapara a Pečovský, pre zohratie sa s novými spoluhráčmi v Artmedii zostal doma aj Kubala) štrnásti hráči zo šiestich klubov Corgoň ligy, dvaja legionári z Česka -- brankár Slavie Praha Matúš Kozáčik a obranca Liberca Peter Šinglár i dvojica futbalistov druholigového lídra MFK Košice -- obranca Peter Bašista a stredopoliar Mário Bicák. Zo súčasného kádra ligového výberu SR si striebro z vlaňajšieho 5. ročníka turnaja pamätá kvarteto Kozáčik, Žofčák, Kopúnek a Jakubko. "Gruzínsko je neznámy súper, ale určite ho nemôžeme podceniť. Musíme hrať tak, aby sme postúpili do finále," uviedol Martin Jakubko.
Program -- dnes: Gruzínsko -- SR (Cartaxo, 16.30), Portugalsko -- Slovinsko (v Abrantes o 19.15 hod.), štvrtok: zápas o 3. miesto (Alcanena, 16.30), finále (Rio Maior, 19.15)
Nominácia ligového výberu SR
Brankári:
Kozáčik (Slavia Praha), Hajdúch (Ružomberok)
Obrancovia: Čišovský (Artmedia), Doležaj (Žilina), Šinglár (Liberec), Pančík ml. (Banská Bystrica), Martin Laurinc (MFK Ružomberok), Bašista (Košice), Szórád (Nitra)
Stredopoliari: Staňo (Artmedia), Žofčák (Ružomberok), Kopúnek (Trnava), Bicák (Košice), Jež (Žilina), Bubenko (Nitra)
Útočníci: Šesták (Žilina), Jakubko (B. Bystrica), Rák (Nitra)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 04:47