StoryEditor

Čech Pech si trate rely pochvaľuje

28.04.2006, 00:00

Najvýznamnejšiu automobilovú súťaž v rely na Slovensku Rely Matador Tatry odštartujú dnes podvečer pred púchovskou športovou halou. Netradične sa takmer stovka prihlásených posádok z deviatich krajín Európy potom presunie do nového dejiska rely, do Bánoviec nad Bebravou, Topoľčian a ich okolia. Podujatie má od Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) prvý raz najvyšší koeficient 10 pre súťaže Európskeho pohára. Okrem toho sa v rely bude bojovať aj o body do FIA Zóny strednej Európy Trophy a majstrovstiev SR.
Medzi viacerými posádkami z Česka nechýba ani vlaňajší víťazi Václav Pech ml. so spolujazdcom Petrom Uhlom (Mitsubishi Lancer). "Nové trate na území bývalej Rely Barum Tribeč sú veľmi pekné a oživia súťaž. Pokiaľ ide o obhajobu vlaňajšieho prvenstva, chceli by sme uspieť, ale uvedomujeme si, že sa v Púchove zišla veľmi dobrá konkurencia. V každom prípade chceme bodovať," povedal včera Pech ml. Okrem Tibora Cserhalmiho štartuje aj celá slovenská špička.
Trojdňová súťaž meria spolu 730 km, z toho 224 km sú rýchlostné skúšky.
RELY MATADOR TATRY
Dnes, štart:
Púchov, športová hala (17.45), cieľ 1. sekcie: Bánovce nad Bebravou (20), zajtra, štart I. etapy: Bánovce (7), cieľ: Púchov, parkovisko Hollého ul. (20.30), v nedeľu, štart II. etapy: Púchov (8), cieľ: Púchov, športová hala (14.30).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 20:16