StoryEditor

Náš tenis drží Hantuchová

21.01.2007, 23:00

Druhý týždeň so Slovákmi? Zachraňuje ho Hantuchová. Začalo bývať pravidlom, že náš tenis má v druhom týždni grandslamového turnaja v dvojhre už iba jednu z našich tenisových hviezd: Dominika Hrbatého alebo Danielu Hantuchovú. Tentoraz na Australian Open (dotácia 20 miliónov austrálskych dolárov) zostala zodpovednosť na 23-ročnej rodáčke z Popradu, ktorá po víťazstve v treťom kole nad Američankou Ashley Harkleroadovou 2:1 na sety postúpila už do osemfinále, kde dnes v noci narazila na štvrtú nasadenú Belgičanku Kim Clijstersovú.

Hrozivá bilancia
Pätnásta nasadená Slovenka zdolala nenasadenú Američanku v dramatickom súboji plnom zvratov za takmer tri hodiny 6:7, 7:5, 6:3. Stav vzájomných súbojov s Harkleroadovou vyrovnala na 2:2 a zároveň jej odplatila podobnú prehru spred štyroch rokov z Roland Garros, kde sa Harkleroadová tešila z víťazstva 9:7 v treťom sete.
Hantuchová postupom medzi najlepších 16 hráčok turnaja už teraz zopakovala v Melbourne lanský výsledok a má možnosť ho ešte zlepšiť. Najbližšie ju však čaká svetová štvorka, Belgičanka Kim Clijstersová, s ktorou má hrozivú bilanciu 0:8. "Je to vynikajúca tenistka. Odohrali sme spolu už dosť zápasov. Kim sa výborne pohybuje a ťažko sa niečo proti nej vymýšľa. Myslím pozitívne, nemám čo stratiť," povedala Hantuchová.

Potupný Hrbatého koniec
Naopak, tretím kolom neprešla slovenská mužská jednotka Dominik Hrbatý, ktorý prehral s Chorvátom Mariom Ančičom za 102 minút 3:6, 2:6, 1:6.
22. nasadený hráč si zhoršil bilanciu súbojov s deviatym nasadeným na 3:5. Úradujúci slovenský tenista roka a hráč mesiaca november 2006 podľa ATP nestačil na 22-ročného rodáka zo Splitu v žiadnom zo základných štatistických ukazovateľov.
29-ročný Bratislavčan štartoval v Melbourne už jedenástykrát a jeho maximom zostáva prienik do štvrťfinále v rokoch 2001 a 2005.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 13:22