StoryEditor

Kuľha sa rozhoduje, či zostane v Slovane

20.04.2005, 00:00
Rozhovor s hokejovým útočníkom SR Martinom Kuľhom

Po dobrých výkonoch v drese Slovana ste sa dostali do rozšíreného reprezentačného výberu. Ako odhadujete šancu dostať sa do konečnej nominácie na majstrovstvá sveta?
-- Nerobím si ilúzie. Konkurencia je silná, ale som rád, že si na mňa tréner Hossa spomenul. Po minuloročnej odmlke si tak znovu zopakujem možnosť bojovať v príprave. Prvoradé bude, aby som splatil dôveru, ktorá sa mi ušla a ostatné už nechám na rozhodnutie trénera. Potešilo ma, že mu moje výkony v play-off aj celej sezóne neunikli. Samozrejme, rád by som absolvoval aspoň raz šampionát, no vzhľadom na to, že k dispozícii sú všetci kandidáti, tak je to skôr želanie ako skutočnosť...
Nie ste vyčerpaný po finálovej sérii?
-- Som, ale nejaké sily som si ešte ušetril aj na reprezentáciu, hoci som sa o mojej účasti na severskom turné dozvedel až v sobotu.
Získali ste tretí titul v Slovane, ktorý bol najkrajší?
-- Každý je krásny, medzi nimi sa ťažko robí rozdiel, ale ak mám byť úprimný, tak tento mi zostane asi najviac vrytý vzhľadom na svoju dramatickosť a napínavosť.
Verili ste, že dokážete ešte raz vyhrať vo Zvolene?
-- Nič iné nám nezostávalo. V takýchto súbojoch jedno mužstvo sotva dokáže vyhrať trikrát v jednej sérii. Na to sme sa trošku spoliehali. Tiež na to, že tak, ako my predtým doma, aj Zvolenčania boli na tom z psychickej stránky rovnako, lebo cítili veľký tlak a očakávania. Nám to nahrávalo do karát.
Proti sebe sa postavili skúsené kolektívy. V čom bol Slovan lepší?
-- Vo vyrovnanosti formácií a v tom, že sme ukázali viac odvahy, srdca a kumštu v rozhodujúcich pasážach. Nenechali sme sa zdeptať prehrou doma v šiestom stretnutí a naďalej sme si verili, že to zvládneme. Mali sme veľké individuality a ako kolektív sme boli zomknutejší.
Podľa mnohých finále zaostalo úrovňou za semifinálovými zápasmi s Trenčínom...
-- Vtedy sme hrali atraktívnejšie, dynamickejšie, útočnejšie. Teraz sa viac hralo na obranu. Celkovo však aspoň zápasy na našom štadióne mali vysokú kvalitu a boli skutočným vyvrcholením extraligového ročníka.
V Slovane ste si odkrútili štyri sezóny, chcete zostať?
-- Zmluva sa skončila a hoci je záujem o moje služby, neviem odhadnúť, akým smerom sa vyberiem. Možností je viac, ale treba to nechať ešte vychladnúť a potom sa tým začnem zaoberať. Ak by som odišiel, určite na roky prežité tu nikdy nezabudnem. Boli úspešné a krásne.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 12:07