28.04.2003, 00:00

BASKETBAL. Slovenskú basketbalovú reprezentantku v službách Gambrinusu Brno Zuzanu Žirkovú draftoval v piatok klub zámorskej WNBA Washington Mystics. Vedenie klubu si ju vybralo v druhom kole ako celkovo 21. hráčku. Žirková prišla do Brna z maďarského Šopronu, kde pôsobila dve sezóny, predtým dvakrát pomohla Ružomberku k triumfom v Európskej lige. (TASR)
HOKEJ. Bývalý úspešný slovenský hokejový reprezentant Oto Haščák sa stal skautom klubu zámorskej NHL Boston Bruins, v ktorom pôsobí aj slovenský hokejista a aktuálny účastník MS 2003 vo Fínsku Jozef Stümpel. (TASR)
MOTORIZMUS. Stajňa formuly 1 Ferrari predstaví v akcii svoj nový monopost F2003-GA už na tohtotýždňovej Veľkej cene Španielska v Barcelone. Definitívne to potvrdili cez víkend predstavitelia talianskeho tímu. (TASR)
OLYMPIZMUS. Odovzdanie najvyššieho ocenenia Antonovi Tkáčovi v kongresovej sále bratislavského Domu športu bolo jedným z bodov programu jubilejného 25. valného zhromaždenia Slovenského olympijského výboru (SOV). Olympijský víťaz v cyklistickom šprinte na OH 1976 v Montreale a trojnásobný majster sveta prevzal Trofej MOV za športovú výnimočnosť. (TASR)
TENIS. Turnaj ATP Tour v Barcelone (1,1 mil. USD), semifinále: Safin (4-Rus.) -- Ferrero (1-Šp.) 6:4, 6:3, Moya (2-Šp.) -- Calleri (16-Arg.) 7:6 (2), 6:2. u (TASR) Turnaj mužov v Houstone (380 000 USD), semifinále: Agassi (1-USA) -- Melzer (Rak.) 6:4, 6:1, Roddick (2-USA) -- Mutis (Fr.) 4:6, 6:1, 6:2. Agassi sa od zajtra stane novou svetovou jednotkou, keď na tomto poste nahradí Austrálčana Lleytona Hewitta. (TASR)
ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE. Michal Rajčan a Jana Štaffenová sa stali víťazmi ankety o najlepšieho lyžiara Slovenska v alpských disciplínach, ktorej výsledky vyhlásili v sobotu v Grandhoteli Praha v Tatranskej Lomnici. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 19:46