StoryEditor

Dobitý Ullrich chce zaútočiť v kopcoch

12.07.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Zdĺhavá Tour de France ponúka ako každoročne aj v 92. kapitole už zabehaný stereotyp s niekoľkými bonbónikmi. Tie prídu na rad tento týždeň, po špurtérskych orgiách bola predzvesťou univerzálnej cyklistiky nedeľňajšia etapa, v ktorej Nemec Jens Voigt vyzliekol zo žltého trička vedúceho pretekára Američana Lanca Armstronga.

Zdĺhavá Tour de France ponúka ako každoročne aj v 92. kapitole už zabehaný stereotyp s niekoľkými bonbónikmi. Tie prídu na rad tento týždeň, po špurtérskych orgiách bola predzvesťou univerzálnej cyklistiky nedeľňajšia etapa, v ktorej Nemec Jens Voigt vyzliekol zo žltého trička vedúceho pretekára Američana Lanca Armstronga. Už dnes čaká na pelotón 192,5-kilometrová alpská etapa z Grenoblu do Courchevelu s dvoma vražednými stúpaniami na Cormet-de-Roselend (nadmorská výška 1 967 m) a cieľového mesta (2 000 m).
Voigtov niečo vyše dvojminútový náskok na Armstronga prakticky nič neznamená, keďže priebežný líder nie je najlepším vrchárom a aj samotná stajňa nemeckého pretekára Team CSC sa vyjadrila, že jej jednoznačným lídrom je Talian Ivan Basso.
Z priebežného ôsmeho miesta sa chystá zaútočiť nemecký cyklista Jan Ullrich, ktorý v 9. etape Tour de France utrpel vážny pád, no bez väčších zranení. Líder tímu T-Mobile má síce početné pomliaždeniny a krvné zrazeniny na ľavej časti tela, včerajšie röntgenové vyšetrenie na klinike v Grenobli však možnosť zlomeniny rebier vylúčilo. "Darí sa mi dobre," povedal 31-ročný Nemec, ktorý už popoludní absolvoval na bicykli ďalšiu tréningovú dávku. "Naďalej budem útočiť na Lanca Armstronga. Tour sa v skutočnosti začína v utorok." Ullrichove slová podporuje aj manažér T-Mobile Olaf Ludwig. Bývalá hviezda galusiek zdôrazňuje: "Armstrongov tím už ukázal svoje slabiny. Je to znamenie všetkým, že proklamovaná suverenita nie je až taká stopercentná."
Jedným z tých, ktorého sa musia obávať Armstrongovci a pred ktorého jazdeckým štýlom zložil verejne klobúk aj sám Lance, je Ullrichov stajňový kolega Alexander Vinokurov. Kazach je momentálne najrýchlejším mužom svojho tímu a priznáva, že sa najbližších etáp už nevie dočkať: "Niežeby som nemal rád voľný deň, ten oddych je potrebný. Ale už chcem ísť do Álp, som mimoriadne motivovaný."
TOUR DE FRANCE
Priebežné poradie:
1. Voigt (Nem./Team CSC) 32:18:23, 2. Moreau (Fr./Credit Agricole) +1:50, 3. Armstrong (USA/Discovery Channel) +2:18, 4. Rasmussen (Dán./Rabobank) +2:43, 5. Vinokurov (Kaz./T-Mobile) +3:20, 6. Julich (USA/Team CSC) +3:25, 7. Basso (Tal./Team CSC) +3:44, 8. Ullrich (Nem./T-Mobile), 9. Sastre (Šp./Team CSC) obaja +3:54, 10. Hincapie (USA/Discovery Channel) +4:05.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 20:14