StoryEditor

König chce byť v Žiline jednotkou

12.01.2005, 23:00
Jeden z najzaujímavejších prestupov v doterajšom priebehu prestávky v Corgoň lige sa týka reprezentačného brankára Miroslava Königa. Ten po pár mesiacoch predčasne opustil rady Baníka Ostrava a zamieril do MŠK Žilina, kde sa upísal na dva a pol roka.

Jeden z najzaujímavejších prestupov v doterajšom priebehu prestávky v Corgoň lige sa týka reprezentačného brankára Miroslava Königa. Ten po pár mesiacoch predčasne opustil rady Baníka Ostrava a zamieril do MŠK Žilina, kde sa upísal na dva a pol roka.
Prečo ste si vybrali Žilinu?
-- Lebo bola najkonkrétnejšia v ponuke a vyvinula snahu, aby ma získala do svojich radov. To ma potešilo. Rovnako to, že tento tím má stále vysoké ambície a na rozdiel od Ostravy panuje tu iná atmosféra. Navyše pri kormidle pôsobí tréner Jurkemik, na ktorého som vždy spomínal v dobrom, lebo ešte v Trnave mi dal obrovskú šancu preraziť.
Máte 32 rokov, bude slovenský majster vašou konečnou stanicou?
-- To by som aj ja rád vedel... Necítim sa však ešte taký starý, aby som nemohol ukázať, čo dokážem. Nehľadím príliš ďaleko dopredu, lebo to sa neoplatí. Viem však jedno -- v Žiline chcem chytať pravidelne.
Vaše pôsobenie v Ostrave nebolo úspešné, nakoniec ste prišli aj o post jednotky...
-- Necítil som sa tam tak, ako som si predstavoval. Keď brankár nemá pohodu a zázemie, necíti dôveru zo všetkých strán, jeho sebavedomie upadá. Priznávam, z mojej strany boli aj menej vydarené momenty, no vždy záleží na tom, ako sa z toho jednotlivec rýchle dostane. V majstrovskom klube to však zaškrípalo, výkonnosť nebola taká ako v minulom ročníku, a to dopadalo na hlavy hráčov. Mňa nevynímajúc. Určite som mal v kariére aj vydarenejšie obdobia.
Nefungovala väzba medzi vami a trénerom Komňackým či neskôr Jarabinským?
-- Nechcel by som zachádzať do týchto záležitostí. Určite moja forma bola poznačená mnohými aspektmi, a tak som si povedal, že ďalej sa trápiť nemá význam. Nebol som, slovom, v Ostrave vo svojej koži. A teraz už nemá význam hľadať odpoveď na otázku, prečo sa to stalo.
V každom prípade ste v Ostrave trochu stratili svoj kredit, súhlasíte?
-- Môže byť, nepopieram to. No verím, že to bolo len dočasné. Už som zvyknutý na to, že športovec sa pohybuje ako na hojdačke. Raz je hore, inokedy zase dolu.
Neobávate sa, že návratom na Slovensko sa znížia vaše možnosti na reprezentačný dres?
-- Nepovedal by som. Nie je dôležité, kde brankár chytá, ale ako chytá. A chcem dokázať, že na miestenku v reprezentácii ešte mám.
Pred piatimi rokmi ste stáli v bráne Slovana, nazdávate sa, že odvtedy nastal posun kvality v Corgoň lige?
-- Nechám sa prekvapiť, ako sa náš futbal vykryštalizoval od tých čias. V reprezentácii sme sa pretlačili ďalej v poslednom období, tak dúfam, že to platí aj na domácu súťaž.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 20:27