StoryEditor

Pucher odmietol Znojmo

12.12.2006, 23:00
Sedem rokov a stačilo. Slovenský hokejista Peter Pucher opúšťa po siedmich rokoch český klub Znojmo a mieri do Pardubíc, kde pôsobia jeho krajania Ján Lašák, Miroslav Hlinka a Dušan Andrašovský.

Sedem rokov a stačilo. Slovenský hokejista Peter Pucher opúšťa po siedmich rokoch český klub Znojmo a mieri do Pardubíc, kde pôsobia jeho krajania Ján Lašák, Miroslav Hlinka a Dušan Andrašovský. Klub z mesta perníkov ho získal výmenou za útočníka Michala Tvrdíka. Pardubice zároveň prebrali zmluvu znojemského kapitána, ktorá mu vyprší po skončení prebiehajúcej sezóny.
Klub nevymenil svoju dlhoročnú oporu kvôli neuspokojivým výkonom, ale Pucherovi sa nepozdávali podmienky novej zmluvy.
"My sme mu ponúkli novú zmluvu, pretože tá stará mu vyprší po sezóne. Chceli sme ho v klube udržať aj v budúcnosti, Peter však podmienky nového kontraktu neakceptoval, pretože sa mu nepáčili finančné podmienky," povedal pre HN obchodný manažér Znojma Roman Kaňkovský.
Pucher by sa mal na východe Čiech objaviť už dnes. V Znojme pôsobil od roku 1999, v klube vytvoril produktívnu dvojičku s Markom Uramom, ktorý pred sezónou odišiel do Slovana Bratislava.
"Dva roky sme usilovne zháňali centra, preto sme sa rýchlo rozhodli, že uskutočníme tento trejd. Od Petra Puchera si sľubujeme výrazné zvýšenie konkurencie na tomto poste," povedal pre klubovú internetovú stránku generálny manažér Pardubíc Zbyněk Kusý. Pucher by sa mal na východe Čiech objaviť v priebehu stredy.
Pucher v Znojme
-- v drese "orlov" odohral 427 stretnutí
-- strelil 129 gólov a zaznamenal 236 asistencií

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 03:33