StoryEditor

Bartečko chce titul z ruskej superligy

06.04.2005, 00:00
V ruskej hokejovej lige sa výbornými výkonmi prezentuje slovenský reprezentačný útočník Ľuboš Bartečko. Jeho tím Dinamo Moskva vyradil vo štvrťfinále Nižnekamsk, v semifinále Omsk a v súboji o zlato ho čaká Lada Togliatti.

Papierovo ste ako víťaz základnej časti favoritom, myslíte teda len na titul?
- Prirodzene, aj keď v ruskej lige nie je núdza o prekvapenia. Dúfam však, že tentoraz nebudeme my obeťou, ale potvrdíme ambície, ktoré nás v sezóne dosiaľ sprevádzali.
Ako by ste charakterizovali Togliatti?
- Je to vyrovnaný tím, ktorého herný štýl je založený na perfektnom bránení a vykrývaní priestoru. Podľa mňa v superlige niet lepšie brániaceho mužstva. Z predošlých vzájomných súbojov máme vyrovnané výsledky. Predpokladám, že taká bude aj finálová séria.
Pre Dinamo je tiež príznačné, že disponuje výbornou defenzívou.
- To je pravda. Práve preto očakávam taktický boj, v ktorom budú rozhodovať maličkosti.
Ktorý z konkurentov bol na vašej ceste do finále silnejší?
- Jednoznačne Omsk, ktorý má svojom strede Jágra a ďalšie hviezdy. Vyhrali sme síce na zápasy 3:1, ale natrápili sme sa dosť. Okrem jedného stretnutia to bol tuhý boj o každý kúsok ľadu.
V spomínanom zápase ste nadelili Omsku neuveriteľných jedenásť gólov. Čo sa stalo?
- Mali sme šťastný deň. Zachytili sme úvod a akonáhle sme viedli 6:0 po úvodnej tretine, bolo rozhodnuté. Jágr i ostatní lídri Omska zostali sedieť ako skamenení, nevedeli pochopiť, čo sa deje. V tejto vyrovnanej súťaži je naozaj zriedkavé, aby sa zrodilo také presvedčivé víťazstvo.
Váš tím suverénne dominoval v základnej časti, no nepochodil vo finále Kontinentálneho pohára. Viete si predstaviť, že by prišiel o druhú trofej?
- Ani to radšej nespomínajme, nikto si to nechce pripustiť, hoci vieme, že všetko sa môže stať.
V play off ste nenastúpili v niektorých zápasoch, boli ste zranený?
- Nie, ale tréner Krikunov, ktorý sa stal novým kormidelníkom Ruska, ma vynechal zo zostavy. Neviem, čo tým sledoval, ale musel som to rešpektovať. Proti Omsku som ale odohral už celú sériu a dúfam, že tak to bude aj vo finále.
Na Slovensku sa už formuje mužstvo na majstrovstvá sveta. Neľutujete, že ešte nie ste s chlapcami?
- Všetko má svoj čas a najprv treba dokončiť sezónu v Rusku. Ak budem zdravý a v zodpovedajúcej forme, rád sa pripojím k ostatným. Na národný tím teraz však príliš nemyslím, zamestnáva ma finále superligy.

01 - Modified: 2003-01-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Telekomunikácie navrhli ceny prepojenia
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 19:07