StoryEditor

Reiterovi sa pozícia žolíka páči

10.06.2005, 00:00
Rozhovor so slovenským reprezentantom Ľubomírom Reiterom

Rovnako ako v zápase s Estónskom ste si v úlohe striedajúceho hráča mohli povedať: prišiel som, videl som, zvíťazil som. Rola žolíka vám pristane.
-- No, v tomto zápase to nebolo také ako v Talline. Predsa len už sme hladko viedli, ale naozaj je pravda, že pre mňa by bolo azda lepšie, keby som spravidla nastupoval iba po zmene strán. Možno iba na dvadsať minút, aby som sa gólovo presadil.
Máte na konte už deväť zásahov v národnom tíme. Ste so svojou bilanciou spokojný?
-- Vzhľadom na počet minút, ktoré som za Slovensko odohral, je to vari až pridobrá bilancia. Samozrejme, že ma to teší.
Neobávali ste sa, že vôbec nedostanete možnosť vybehnúť na ihrisko?
-- Nuž, mal som pochybnosti, či si zahrám. V Portugalsku to nevyšlo, ani v stredu som nebol v základnej zostave. No keby sa aj tak stalo, nebol by som sklamaný.
Relatívne náročnejší zápas bol v Lisabone, ale na psychiku asi ten proti Luxembursku, však?
-- Pravdaže. Lebo sme museli vyhrať, a to sa nedá len tak. Domáci síce zaostávali, ale boli snaživí a my sme si nemohli dovoliť zakopnúť. Boli v podobnej pozícii ako my v sobotu -- nemali čo stratiť.
Súhlasíte s názorom trénera Galisa po prehre s lídrom našej skupiny, že bez veľkého a bojovnosťou naplneného srdca sa nedá obstáť proti nikomu?
-- Prirodzene. Práve táto vlastnosť nám v Portugalsku chýbala. Boli sme príliš "priateľskí", málo dôrazní v osobných súbojoch. No i tak boli lepší, ale hlavná vec, že máme z dvoch duelov aspoň tri body a všetko je v otázke postupu otvorené. Len nesmieme zakopnúť v ďalšom priebehu.
Pár týždňov pôsobíte v americkom tíme Chicago Fire ako prvý slovenský futbalista vôbec. Už ste sa adaptovali?
-- Potrvalo dva zápasy, kým som sa rozbehol, no v poslednom čase som sa už dostával aj do šancí, hoci na prvý americký gól iba čakám. Aj mi to funkcionári i tréneri pripomínajú, kedy sa rozstrieľam, lebo ma kupovali ako hráča s nosom na góly.
Akú kvalitu má americká súťaž?
-- Americká liga je zaujímavá a technická, prím má útok a individuálna vyspelosť hráčov. Je tam mnoho Juhoameričanov, korí to dirigujú. Hrám síce na hrote, ale s inými úlohami než v Olomouci. Páči sa mi prostredie v klube i záujem divákov, ktorí vedia vytrvalo povzbudzovať. Len na tie veľké vzdialenosti v meste som si ešte nezvykol.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 03:27