StoryEditor

Hatalčík skončil pri slovenskej hádzanej

22.08.2006, 00:00
Autor:
SITASITA
Hádzanárska reprezentácia mužov Slovenska zostala bez trénera. Doterajšiemu kormidelníkovi Petrovi Hatalčíkovi vypršal koncom júna trojročný kontrakt a napriek ponuke od prezidenta Slovenského zväzu hádzanej Pavla Derfényiho na pokračovanie spolupráce poslal na zväz list, v ktorom sa poďakoval za dôveru.

Hádzanárska reprezentácia mužov Slovenska zostala bez trénera. Doterajšiemu kormidelníkovi Petrovi Hatalčíkovi vypršal koncom júna trojročný kontrakt a napriek ponuke prezidenta Slovenského zväzu hádzanej Pavla Derfényiho na pokračovanie spolupráce poslal na zväz list, v ktorom sa poďakoval za dôveru.
Pod vedením 52-ročného kouča, ktorý sa funkcie v národnom tíme ujal v apríli 2003 po Štefanovi Katušákovi, sa Slováci prvýkrát v histórii prebojovali na vrcholné podujatie. Na ME 2006 vo Švajčiarsku pri svojej premiére obsadili 16. miesto bez zisku bodu. "Postup na európsky šampionát bol najkrajším zážitkom počas môjho pôsobenia v národnom tíme. Viesť reprezentáciu je pre každého cťou, a keď sa dosiahne ešte aj úspech, je to o to krajšie. Samozrejme, zažil som v reprezentácii i chvíle sklamania či frustrácie, ale aj obrovskej radosti a úľavy," vrátil sa k svojmu účinkovaniu na lavičke Slovenska Peter Hatalčík, ktorý ukončil po uplynulej sezóne pôsobenie aj v Štarte Nové Zámky. Teraz jeho kroky povedú do Kuvajtu, kde bude trénovať klub Al-Fahaheel.
Rozhovor s Petrom Hatalčíkom prinesieme v zajtrajšom vydaní.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. október 2024 03:31