Boris SádeckýTASR/AP
StoryEditor

Mladý slovenský hokejista Boris Sádecký zomrel po kolapse počas zápasu

03.11.2021, 15:48
Autor:
TASRTASR
Boris Sádecký skolaboval v piatkovom zápase nadnárodnej súťaže IHL na ľade rakúskeho Dornbirnu a bol vo vážnom stave.

Slovenský hokejista Boris Sádecký zomrel vo veku 24 rokov. V stredu o tom v oficiálnom vyhlásení informoval jeho klub iClinic Bratislava Capitals.

Sádecký skolaboval v piatkovom zápase nadnárodnej súťaže IHL na ľade rakúskeho Dornbirnu a bol vo vážnom stave. "S hlbokým zármutkom v srdciach a ľútosťou oznamujeme úmrtie nášho hráča Borisa Sádeckého. Rodine a priateľom vyjadrujeme hlbokú úprimnú sústrasť. Bližšie informácie v tejto chvíli po konzultácii s Borisovou rodinou nebudeme zverejňovať. Prosíme všetkých o rešpektovanie súkromia rodiny Sádeckých," uviedol riaditeľ klubu Dušan Pašek na fejsbukovej stránke iClinic Bratislava Capitals.

Sádecký ešte v utorok 26. októbra dosiahol hetrik v domácom dueli IHL s Klagenfurtom. V piatok v závere prvej tretiny za stavu 1:0 pre Donrbirn skolaboval a okamžite mu museli poskytnúť zdravotnú pomoc. Vo vážnom stave ho transportovali do nemocnice.

Hokejovo vyrastal v Dukle Trenčín, hral aj za Slovan Bratislava v nadnárodnej KHL. Slovensko reprezentoval v juniorských kategóriách a na konto si pripísal aj jeden štart v A-tíme.

01 - Modified: 2023-01-31 14:12:18 - Feat.: - Title: Klubový dres obliekali aj reprezentanti. iClinic Bratislava Capitals sa teraz rozhodol pre konkurz 02 - Modified: 2021-10-29 19:48:06 - Feat.: - Title: Sádecký skolaboval počas zápasu nadnárodnej ligy skolaboval, zápas ukončili
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 09:17