StoryEditor

V osemfinále Pohára EHF bude slovenský tím

Zástupcovia troch slovenských hádzanárskych tímov včera pozorne sledovali žrebovanie pohárových súťaží, ktoré sa konalo vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie. Kurióznym výsledkom sa skončilo žrebovanie Pohára EHF, keďže v 3. kole tejto súťaže na seba narazí práve dvojica slovenských zástupcov -- Duslo Šaľa a Iuventa Michalovce.
Hádzanárkam ŠKP Banská Bystrica po postupe cez ŽRK Kikinda zo Srbska a Čiernej Hory určil žreb 2. kola Pohára víťazov pohárov za súpera rumunský klub CS Rapid CFR Bukurešť.
Slovenský súboj v Pohári EHF príliš nepotešil predstaviteľov Michaloviec, ktorí po nečakanom vyradení silného španielskeho tímu Sociedad Deportivo Itxaco Estella chceli na východe republiky privítať ďalší tím z európskej špičky. "Práve Šaľu sme si najmenej želali. Priali sme si skôr portugalskú Madeiru či niektoré z nemeckých družstiev. Z ekonomického hľadiska budú síce súboje s aktuálnym majstrom Slovenska výhodné, ale divákom sme chceli ponúknuť ďalšiu pohárovú lahôdku," priznal manažér Iuventy Pavol Mačičák. Ak budú chcieť Michalovčanky postúpiť cez lídra česko-slovenskej Interligy, budú musieť nadviazať na vynikajúci sobotňajší výkon proti tímu z Pyrenejského polostrova. Vyradená Estella totiž bola pred dvojzápasom s Iuventou pasovaná za jedného z kandidátov na najvyššie méty. Slovenský celok síce u súpera prehral o tri góly, no po domácom víťazstve o štyri góly to na postup stačilo. "V náročnom zápase sa moje zverenkyne zomkli, dreli všetky ako jedna, a preto vybojovali aj zaslúžený postup. Nedali sa vykoľajiť ani niektorými spornými verdiktmi rozhodcov a doviedli zápas do víťazného konca," konštatoval tréner Michalovčaniek Dušan Daniš.
Hádzanárky Slovana Duslo Šaľa sa v 3. kole Pohára EHF predstavia po tom, čo ukončili svoju púť v 2. predkole Ligy majstrov. Úradujúci slovenský šampión nestačil v najprestížnejšej klubovej súťaži na nórsky Tertnes Bergenz. "S prezidentom klubu Hudákom sme si želali švajčiarsky Zürich alebo Michalovce. Splnilo sa nám to, takže ide pre nás o prijateľný žreb. Verím, že som mal šťastnú ruku a dievčatá vybojujú postup do osemfinále," reagoval manažér Dusla Ladislav Sekereš, ktorý vyžreboval súpera pre svoj tím.
Termíny pohárových zápasov sú zatiaľ 8. a 9. januára a odvety budú na programe 15. a 16. januára 2005.
01 - Modified: 2002-12-10 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Extrémny rozpočtový schodok Francúzska
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 04:15