StoryEditor

Zdolaný Slovan fanúšikov nesklamal

10.04.2007, 00:00
Hanlivé skandovanie na prezidenta zväzu, rasistické urážky na futbalistu čiernej pleti Karima Guédého, neopakovateľná futbalová atmosféra a víťazstvo domáceho tímu v ligovom súboji o titul. To všetko prinieslo prestížne bratislavské derby, v ktorom sa domáca Artmedia tešila z víťazstva nad bratislavským Slovanom 2:0.

BRATISLAVA -- Hanlivé skandovanie na prezidenta zväzu, rasistické urážky na futbalistu čiernej pleti Karima Guédého, neopakovateľná futbalová atmosféra a víťazstvo domáceho tímu v ligovom súboji o titul. To všetko prinieslo prestížne bratislavské derby, v ktorom sa domáca Artmedia tešila z víťazstva nad bratislavským Slovanom 2:0. Hosťujúci "fans" napriek prehre vyprevádzali svojich oslavným chorálom, ktorý neutíchal ani po odpískaní konečného hvizdu zápasu. Mohutné povzbudzovanie hosťujúcich priaznivcov pochválil aj kouč Artmedie Štefan Horný. "Derby bolo okorenené dobrou kulisou slovanistických fanúšikov," uviedol Horný.
Priaznivci "belasých" usporiadali pred zápasom pravidelný "pochod" na toto ligové stretnutie. Takmer dve hodiny pred výkopom sa zišli na Mierovom námestí. Cez centrum Bratislavy sa pod dohľadom policajtov presunuli na štadión Artmedie. Za 150 korún si priaznivci "belasých" kupovali zástavy, ktoré umocnili pred stretnutím výbornú atmosféru v sektore hostí. Policajné zložky boli pripravené zasiahnuť proti chuligánom. Stalo sa tak iba raz, v polčasovej prestávke odviedli zo štadióna zopár nespratníkov. Po niekoľkých rokoch na trávnik dokonca nedoletel žiaden delobuch. "Takto slušných divákov by som chcel mať aj nabudúce," povedal kouč Slovana Jozef Jankech.
Slovan sa mohol dostať do vedenia po priamom kope Samuela Slováka, jeho strela však skončila na bočnej sieti. Artmedia však mala hernú prevahu a tú sa jej podarilo využiť v 32. minúte. Za obranu Slovana si nabehol útočník domácich Tomáš Oravec a presne miereným lobom otvoril skóre zápasu. O dvojgólové vedenie sa postaral domáci záložník Gábor Straka, keď z piatich metrov skóroval po hlavičkovej prihrávke Oravca. O vzruch na ihrisku sa postaral premotivovaný hráč "belasých", Gruzínec Aziz Ibragimov. V polovici druhého polčasu videl červenú kartu za potýčku s obrancom domáceho tímu Pavlom Staňom. Ten vyviazol z tohto incidentu iba so žltou kartou. Futbalisti Slovana sa ešte márne pokúšali aspoň o dosiahnutie čestného úspechu, ktorým by potešili svojich vynikajúcich fanúšikov. VLADIMÍR TRÁVNIČEK

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 16:45