StoryEditor

Gemerčania veria v záchranu v Corgoň lige

24.05.2005, 00:00
Nečakane dramatický je priebeh jarnej časti futbalovej Corgoň ligy, a to najmä v spodnej časti tabuľky. Nie tak dávno sa zdalo, že do druhej ligy smeruje bratislavský Inter, no po víkendovom 32. kole sa čierny Peter priblížil k hráčom Rimavskej Soboty.

Nečakane dramatický je priebeh jarnej časti futbalovej Corgoň ligy, a to najmä v spodnej časti tabuľky. Nie tak dávno sa zdalo, že do druhej ligy smeruje bratislavský Inter, no po víkendovom 32. kole sa čierny Peter priblížil k hráčom Rimavskej Soboty. Hoci nováčik predviedol na ihrisku vedúcej Artmedie dobrý výkon, predsa si zaknihoval štvrtú prehru (0:2) za sebou a pevnejšie sa usadil na dne pelotónu. "Odvracia sa od nás strelecké šťastie, nedávame góly, a tak prichádzame aj o body. No nič nie je rozhodnuté, do konca ročníka zostáva ešte zopár príležitostí na to, aby sme dohnali zameškané. Treba však zamakať naplno a sústrediť sa predovšetkým na domáce vystúpenia. V žiadnom prípade si nesmieme dovoliť nejaké zaváhanie, lebo to by nás mohlo definitívne poslať do druhej ligy. Pravdaže, musíme čosi ukoristiť aj na ihrisku súperov. Predtým sme mali osud hlavne vo svojich rukách, momentálne už musíme sledovať aj to, ako si počínajú naši konkurenti v boji o záchranu," poznamenal útočník Rimavskej Soboty Marián Staš. Paradoxné je, že kým bol tréner Juraj Szikora maródom po srdcovej nevoľnosti, ktorá ho postihla v Banskej Bystrici, mužstvo to viac zomklo a po 28. kole malo na Inter sedembodový náskok. Akoby hráči chceli dokázať, že sa nechcú zahrávať so zdravím svojho kouča a dobrými výsledkami mu mienili urýchliť návrat na lavičku. "Ak si chceme udržať nádej, nesmieme už zaváhať. Myslím si, že máme na to, aby sme si príslušnosť v Corgoň lige udržali," pridal názor skúsený obranca Gemerčanov Martin Urban. Aj keď ligovú definitívu ešte nemá zaručenú ani jedno mužstvo zo spodnej polovice tabuľky, podľa priebežného poradia a žrebu ďalších kôl sa dá očakávať, že o vypadávajúcom sa rozhodne práve medzi Rimavskou Sobotou, Interom a Trenčínom. Najlepší žreb čaká žlto-čiernych, ktorí na Pasienkoch hostia ďalšie dve "namočené" mužstvá a pri súčasnej forme Ružomberka by mohli bodovať aj na trávniku MŠK. Inter má navyše lepšiu vzájomnú bilanciu než Rimavská Sobota, ktorá tak potrebuje získať na bratislavské mužstvo štyri body. Do prepadliska prvej ligy sa však môže zrútiť aj Trenčín, ktorý sa ešte stretne s oboma adeptmi na titul a body sa mu nebudú ľahko privážať ani z Interu. Viac tak môže naznačiť už dnešné 33. kolo, v ktorom hráči spod hradu Matúša Čáka privítajú Trnavu.
Program 33. kola: dnes: Ružomberok -- Inter (17), Trenčín -- Trnava (19.30), zajtra: Púchov -- Žilina, R. Sobota -- B. Bystrica (17), Dubnica -- Artmedia (17.30)

Zostávajúci program
33. kolo 34. kolo 35. kolo 36. kolo
6. Trnava 39
Trenčín (v) R. Sobota (d) Inter (v) Dubnica (d)
7. Ružomberok 39 Inter (d) Žilina (v) Artmedia (d) B. Bystrica (v)
8. Trenčín 37 Trnava (d) Inter (v) Žilina (d) Artmedia (v)
9. Inter 34 Ružomberok (v) Trenčín (d) Trnava (d) Žilina (v)
10. R. Sobota 31 B. Bystrica (d) Trnava (v) Dubnica (v) Púchov (d)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 13:30