StoryEditor

Olympiáda odmenou za ťažkú sezónu

02.02.2006, 23:00
Slovenská olympijská výprava bude mať po štyroch rokoch od Salt Lake City opäť zastúpenie aj v boboch, ktoré sú na Slovensku stále netradičným športom.

Slovenská olympijská výprava bude mať po štyroch rokoch od Salt Lake City opäť zastúpenie aj v boboch, ktoré sú na Slovensku stále netradičným športom. Účasť pod piatimi kruhmi si Slováci vybojovali až na poslednú chvíľu v dodatkovej kvalifikácii Challenge Cupu v nemeckom Königssee. "Aj keď naša príprava nebola pre nedostatok finančných prostriedkov ideálna, veľmi sme túžili po štarte na olympiáde. V seriáli Svetového pohára nám možnosť priamo sa kvalifikovať na ZOH ušla len o pár priečok, preto sme šťastní, že sa nám to predsa len podarilo. Do splnenia tohto cieľa sme investovali veľa vlastných peňazí a stálo nás to maximálne úsilie," povedal pilot a jeden zo zakladateľov bobového športu na Slovensku Milan Jagnešák. V dvojboboch vybojoval olympijskú miestenku spoločne s Róbertom Kresťankom, v štvorboboch ich doplnili Viktor Rajek a Andrej Benda. Nomináciu doplnil Branislav Prieložný, ktorý v zostave nahradil Vladimíra Koca.
V olympijskej premiére skončili Slováci v Salt Lake City v štvorboboch na 24. a v štvorboboch na 30. mieste. V silách slovenskej pätice je zlepšiť tieto umiestnenia, výraznejší pokrok sa vzhľadom na celosezónne výsledky nedá očakávať. Maximom vo Svetovom pohári je 19. miesto štvorbobov z Cortiny, väčšinou však končili slovenskí reprezentanti v tretej a štvrtej desiatke. "Všetko si zháňame len sami -- peniaze, materiál, cesty, zahraničné pobyty, tréningy a sústredenia. Keby som neveril, že sa na olympiádu prebojujeme, tak by som to už určite nerobil."
Slováci vo SP 2005/2006
Calgary dvojboby 34.
štvorboby 24.
Lake Placid dvojboby 38.
štvorboby 24.
Igls dvojboby 35.
štvorboby 27.
Cortina dvojboby 33.
štvorboby 19.
Königssee dvojboby 33.
štvorboby 27.
St. Moritz neštartovali
Altenberg neštartovali
Celkové poradie v SP
Dvojboby 44.
Štvorboby 28.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 16:14