StoryEditor

Chára zdolal "svoju" Ottawu

29.10.2006, 23:00

Najväčšiu pozornosť zo slovenských hokejistov v sobotňajších zápasoch NHL pútal obranca Bostonu Bruins Zdeno Chára. Kapitán "medveďov" nastúpil prvýkrát v tejto sezóne proti svojmu bývalémú klubu Ottawe Senators, kde strávil štyri sezóny.
Hráči Buffala nevytvorili nový rekord súťaže v počte víťazných zápasov od začiatku sezóny. Ich 10-zápasovú šnúru, ktorou vyrovnali rekord Toronta z roku 1993, uťal ďalší popredný tím z Východu Atlanta Thrashers, v drese ktorej sa jednou asistenciou blysol druhý najproduktívnejší hráč profiligy Marián Hossa.

Chára sa aj pobil
Slovenský obor bol hlavnou postavou súboja proti "senátorom". Bruins vyhrali 2:1 a v 56. minúte strelil práve Chára rozhodujúci gól v presilovej hre, keď svojou delovkou nedal brankárovi šancu. Rodák z Trenčína predviedol aj svoju tvrdosť, keď na seba upozornil aj v pästnom súboji s McGrattanom. Chára je druhý
najproduktívnejší hráč "medveďov", keď v deviatich dueloch strelil dva góly a na päť prihral.
"Áno, nastúpil som proti bývalým spoluhráčom, no mojím cieľom bolo najmä získať dva body. Naozaj sme potrebovali vyhrať a vtedy nezáleží, proti komu hráte. Podarilo sa nám to, preto mám dobrý pocit," uviedol bývalý držiteľ Norris Trophy pre najlepšieho obrancu súťaže.

Ružička skóroval, tímu však nepomohol
Po útočníkovi Detroitu Tomášovi Kopeckom premiérovo skóroval aj ďalší mladý slovenský hokejista, útočník Philadelphie Flyers Štefan Ružička. "Letci" však prehrali s Pittsburghom Penguins vysoko 2:8 a s piatimi bodmi sú najhorším tímom súťaže. Do prvého mužstva Philadelphie prišiel až v polovici októbra ako tretí najproduktívnejší hráč farmárskej AHL, kde v štyroch zápasoch zaznamenal päť gólov a na štyri prihral. Ružička je už pätnástym Slovákom, ktorý skóroval v aktuálnej sezóne NHL.

Slováci v sobotu
Chára (Boston) 1 G
Ružička (Philadelphia) 1 G
Hossa (Atlanta) 1 A
Meszároš (Ottawa) 1 A
Stümpel (Florida) 1 A

Poznámka: G -- góly, A -- asistencie

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 14:36