StoryEditor

Ligový titul bez správnej príchuti

20.05.2005, 00:00
Už kolo pred koncom najvyššej belgickej súťaže si váš klub FC Bruggy zabezpečil majstrovský titul. Oslavy boli veľké?

Už kolo pred koncom najvyššej belgickej súťaže si váš klub FC Bruggy zabezpečil majstrovský titul. Oslavy boli veľké?
-- Primerané, lebo ešte hráme tento víkend posledné kolo a navyše nás čaká koncom mája finále Belgického pohára. Je celkom reálne, že vyhráme aj túto trofej, a tak tretí raz získame cenné double.
Nebáli ste sa, že vás Anderlecht dobehne, hoci spočiatku ste mali pred ním jasný náskok?
-- Kontrolovali sme situáciu na čele tabuľky, hoci predtým sme mali jasný odskok do súperov. Možno prišlo i poľavenie, ale nakoniec sme odrazili posledný útok tohto najväčšieho rivala. Je dobré, že sme nemuseli na definitívu čakať až do konca.
Na jeseň ste nastupovali v základnej zostave, ale od jarnej časti vás na súpiske nebolo vidieť. Čo sa stalo? Stratili ste dôveru trénera?
-- Vôbec nie, naopak, je to férový chlap, ktorý vždy stál za mnou, a to aj v tých horších časoch, keď som nebol zdravotne fit. To bol i posledný prípad, keď v poslednom zápase jesennej časti ešte v decembri minulého roku som sa zranil. Myslel som si, a kluboví lekári so mnou, že ide len o podráždený nerv. Tak som trénoval ďalej, no išiel som na ďalšie vyšetrenie, ktoré potvrdilo, že mám zlomený bedrový kĺb. Preto som musel odpočívať, vôbec sa nenamáhať. Iba som posilňoval a plával. Momentálne som na tom už lepšie, ale nie som natoľko pripravený, aby som si trúfol hrať. Na svoju šancu musím počkať do budúcej sezóny.
V Bruggách sa toho na vás zosypalo naozaj dosť...
-- Mám za sebou päť operácií a väčšinu z trojročného angažmánu som premaródoval kvôli kolenu, členku, slabinám a ďalším zraneniam. Aj pred dvoma rokmi, keď sme boli majstrami, som odohral v sezóne len pár duelov. Som z toho nešťastný a vôbec neviem, čo je príčinou týchto častých výpadkov. Aj preto pre mňa nemá titul tú originálnu príchuť.
Dali vám to pocítiť aj v klube?
-- Našťastie nie, ale mňa samého to mrzí.
Čo ak s vami prestanú rátať?
-- Zmluvu mám ešte platnú na jednu sezónu, no údajne má dôjsť k zmene trénera a Sollieda možno nahradí nikto iný. Uvidíme, aké to bude potom.
Liga majstrov je však iste lákavá, aby ste boli pripravený naskočiť do základnej jedenástky...
-- Prirodzene, náš tím je častým účastníkom Ligy majstrov a pre funkcionárov je to možnosť pritiahnuť ďalších sponzorov. Nehovoriac o vypredanom štadióne, na ktorom sa tiesni vyše dvadsaťtisíc ľudí. To je fantastický zážitok.
Kedysi ste hrali aj za Slovensko, myslíte ešte na reprezentačné ambície?
-- Priznávam, že vôbec nie, mám totiž iné starosti...

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 03:44