StoryEditor

Slovákov čaká premiéra

05.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká zajtra o 20.30 hod v španielskom Jerez de la Frontera medzištátne priateľské stretnutie s Poľskom.

Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká zajtra o 20.30 hod v španielskom Jerez de la Frontera medzištátne priateľské stretnutie s Poľskom. V sobotu sa zišla v bratislavskom hoteli Holiday Inn desiatka nominovaných hráčov, zvyšnú osmičku privíta tréner Ján Kocian až priamo na Pyrenejskom polostrove.

Boj o brankársku jednotku
Všetci prítomní futbalisti na sobotňajšom zraze boli vo veľmi dobrej nálade a tešili sa na blížiaci sa duel s Poľskom. "Budeme hrať v príjemnom slnečnom Španielsku, takže na tento zraz som sa určite tešil. Počas zimy sa väčšinou tvrdo pracuje, my s Martinom Škrtelom však máme vynikajúcu zimnú prípravu, pretože ju celú absolvujeme práve v Španielsku, kde je výborné počasie," povedal brankár Kamil Čontofalský. Gólman Zenitu Petrohrad bude o post reprezentačnej jednotky pravdepodobne súperiť s Matúšom Kozáčikom, pričom práve proti Poľsku by sa malo rozhodnúť, ktorý z nich dvoch bude stáť medzi troma žrďami v marcovom kvalifikačnom dvojdueli na Cypre a v Írsku. "Ja osobne by som to takto nebral. Som rád, že sa mi podarilo dostať sa na tento zraz, a čo bude ďalej, to uvidíme. Pokiaľ dostanem šancu, budem chcieť ukázať, že na to mám a bolo by pekné, ak by som sa potom stal jednotkou v bránke," vyjadril sa Matúš Kozáčik.

Jediný nováčik
V aktuálnom Kocianovom výbere je jediný absolútny nováčik - Marek Hamšík z druholigovej talianskej Brescie a okrem neho ďalších sedem futbalistov, ktorí z rôznych príčin pod taktovkou 48-ročného kouča v národnom výbere ešte nehrali - Ján Ďurica, Had, Fodrek, Borbély, Greško, Jakubko a Šebo. Stredopoliar Artmedie Bratislava Branislav Fodrek sa navyše do nominácie dostal až dodatočne po zranení Mareka Saparu. Poslednou zmenou v nominácii je neúčasť obrancu Saturnu Moskva Petra Petráša, ktorý si poranil členok.
Namiesto neho tréner Kocian povolal Maroša Klimpla z Baníka Ostrava.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 08:56