StoryEditor

F1: dvaja lídri pokračujú v súboji

25.08.2006, 00:00
Súboj o majstra sveta je opäť tu. Po trojtýždňovej prestávke pokračuje seriál majstrovstiev sveta formuly 1 Veľkou cenou Turecka. Na novom okruhu v Istanbule (výstavba stála 80 miliónov dolárov) sa preteky uskutočnia iba druhýkrát v histórii.

Súboj o majstra sveta je opäť tu. Po trojtýždňovej prestávke, kedy bol zákaz testovania monopostov, pokračuje seriál majstrovstiev sveta formuly 1 Veľkou cenou Turecka. Na novom okruhu v Istanbule (výstavba stála 80 miliónov dolárov) sa preteky uskutočnia iba druhýkrát v histórii. V centre pozornosti budú ako počas celej sezóny dvaja muži: Španiel Fernando Alonso a Nemec Michael Schumacher. Alonso má pred svojím rivalom iba desaťbodový náskok. Bude mať však nevýhodu, lebo už nemôže používať špeciálne tlmiče po rozhodnutí medzinárodnej automobilovej federácie. V posledných štyroch Veľkých cenách sa lídrovi Renaultu príliš nedarilo, a tak Schumacher na neho stiahol pätnásť bodov. Nemecký pilot si verí aj v Turecku, kde by v prípade víťazstva triumfoval už v 90. Veľkej cene v kariére. Minulý rok dominoval na istanbulskom okruhu pilot značky McLaren, Fín Kimi Räikkönen, Alonso skončil druhý. Schumacher po kolízii s Markom Webberom preteky pred rokom nedokončil.

Celkové poradie (po 13. pretekoch): 1. Fernando Alonso (Špa./Renault) 100 bodov, 2. Michael Schumacher (Nem./Ferrari) 90, 3. Felipe Massa (Bra./Ferrari) 52, 4. Giancarlo Fisichella (Tal./Renault) 49, 5. Kimi Räikkönen (Fín./McLaren) 49.

Pohár konštruktérov: 1. Renault 149 bodov, 2. Ferrari 142, 3. McLaren 85, 4. Honda 52, 5. BMW Sauber 26.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 04:56