StoryEditor

Gáborík po zranení ničí súperov

14.01.2007, 23:00
Gólovo sa presadil Miroslav Šatan, ktorý strelil vyrovnávajúci gól stretnutia dve sekundy pred treťou sirénou. V skvelej forme sa po jedenástich týždňoch vrátil do kolotoča NHL útočník Minnesoty Marián Gáborik.

V 14-tich nočných zápasoch zámorskej NHL sa bodovo presadilo osem slovenských hokejistov. Každý z nich si však pripísal iba po jednom kanadskom bode. Gólovo sa presadil Miroslav Šatan, ktorý strelil vyrovnávajúci gól stretnutia dve sekundy pred treťou sirénou. Napokon však New York Islanders podľahol New Jersey 1:2 v predĺžení. V skvelej forme sa po jedenástich týždňoch vrátil do kolotoča NHL útočník Minnesoty Marián Gáborík.

Príchodom Gáboríka Minnesota ožila
Všetci fanúšikovia túžobne očakávali návrat najlepšieho hráča v histórii klubu. Marián Gáborík sa v prvých dvoch zápasoch po zranení len pomaly dostával do zápasového zaťaženia. V posledných dvoch stretnutiach však už naplno ukázal svoje umenie a ofenzívnou silou pomohol tímu k dvom víťazstvám na ľadoch súperov. V zápasoch v Kanade proti Vancouveru a Edmontonu zaznamenal štyri presné zásahy. Víťazstvom nad Vancouverom pretrhla Minnesota neúspešnú jedenásťzápasovú sériu bez víťazstva na súperových klziskách. V prebiehajúcej sezóne odohral Gáborík doposiaľ jedenásť zápasov, v ktorých zaznamenal už osem gólov a tri prihrávky.
Minnesota sa stále drží na ôsmej priečke západnej konferencie a s pomocou Gáboríka by sa tím mal postupne prepracovať na vyššie priečky.

Trio Slovákov v Zápase hviezd
V tohtosezónnom Zápase hviezd kanadsko-americkej NHL sa predstavia aj traja Slováci. Zápas sa uskutoční 23. januára v Dallase. Premiéru medzi najlepšími absolvuje obranca Los Angeles Ľubomír Višňovský, po druhý raz sa predstaví kapitán Bostonu Zdeno Chára, ktorému ušla nominácia do otváracej zostavy iba o 23-tisíc hlasov, a už tretiu účasť si pripíše líder Atlanty a jeden z najproduktívnejších hráčov súťaže Marián Hossa. V otváracej zostave západnej konferencie sa na ľade objavia spoločne dva najväčšie talenty posledných rokov. Sidney Crosby z Pittsburghu bude mať po svojom boku ruského rýchlika Alexandra Ovečkina.
Dvadsiateho tretieho januára je na programe Zápas hviezd nováčikov, proti sebe nastúpia celky vedené Jevgenijom Malkinom a Anžem Kopitarom. V tomto zápase, bohužiaľ, nebude Slovensko zastupovať ani jeden hráč.

Slováci v sobotu
Šatan (NY Islanders) 1G
Meszároš (Ottawa) 1G
Hossa (NY Rangers) 1A
Chára (Boston) 1A
Nagy (Phoenix) 1A
Višňovský (Los Angeles) 1A
Stümpel (Florida) 1A
Kolník (Florida) 1A
Poznámka: G - góly, A - asistencie

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 16:06