StoryEditor

Peter Šťastný: Kandidovať nebudem

29.03.2006, 00:00

Peter Šťastný
...o prezidentovi SZĽH Jurajovi Širokom
Nikdy by som ho za prezidenta zväzu nevolil. Už od začiatku našej spolupráce som vedel, že nie je pre slovenský hokej taký zapálený ako ja. Za jeho menom som mal veľký otáznik. Náš vzťah bol čisto profesionálny. Nechcel som vyvolávať spory, pretože konfliktmi sa úspech nerobí. Teraz som presvedčený o tom, že stojí za všetkými diskreditáciami mojej osoby, ktoré sa v poslednom období objavujú v slovenských médiách.
...o kandidatúre na post prezidenta SZĽH
Nemám žiadnu ambíciu stať sa prezidentom Slovenského hokejového zväzu a nezaujímam sa ani o žiadny inú funkciu v SZĽH. Rozhodne však chcem 23. júna prísť na voľby a prezentovať svoj názor. Verím, že Juraj Široký už kandidovať nebude.
...o pracovnom vyťažení
Som presvedčený o tom, že práca europoslanca a generálneho manažéra SZĽH sa dá vykonávať paralelne. Dokonca sa obe zamestnania výborne dopĺňajú, keďže v nich propagujem svoju krajinu. Vyčítali mi, že som so všetkými nominovanými pred ZOH v Turíne netelefonoval. Ale veď to ani nie je mojou úlohou. Mojou úlohou je sledovať výkony hráčov, rozprávať sa s trénermi, manažérmi či skautmi, ktorí majú najlepší prehľad o forme jednotlivých hráčov a pomáhať pri zostavovaní nominácie.
...o kapitánskom "céčku"
Až na dve výnimky v roku 2000 a 2001 vždy o kapitánovi rozhodovalo vedenie. Odkedy som bol generálnym manažérom, tak som to vždy konzultoval s trénerom. Aj teraz sme sa v decembri s pánom Hossom rozprávali o tom, že kapitánom bude Pavol Demitra. Situáciu som vysvetlil Miroslavovi Šatanovi, a preto som Pala vymenoval ako kapitána.
...o zákaze vstupu do šatne cez ZOH
Ten zákaz nebol určený pre mňa. Samotní hráči mi povedali, že nechcú, aby chodili do šatne, citujem "takí darmožráči ako Nemeček a Široký". Keď bolo treba niečo robiť, tak ich nebolo. Nemeček išiel na olympiádu ako šéf celej výpravy a Široký išiel do Turína v mene medzinárodnej federácie. Keď sa však robila spoločná fotka, hneď sa zjavili.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 18:45