StoryEditor

Šatan vystrieľal triumf

04.03.2007, 23:00
New Yorku Islanders v zostave s dvoma slovenskými hokejistami Miroslavom Šatanom a Richardom Zedníkom sa v posledných zápasoch darí. Šatan dosiahol na ľade Washingtonu svoj druhý dvojgólový zápis v aktuálnom ročníku zámorskej profiligy a doviedol "ostrovanov" k vysokému víťazstvu 6:2.

New Yorku Islanders v zostave s dvoma slovenskými hokejistami Miroslavom Šatanom a Richardom Zedníkom sa v posledných zápasoch darí. Šatan dosiahol na ľade Washingtonu svoj druhý dvojgólový zápis v aktuálnom ročníku zámorskej profiligy a doviedol "ostrovanov" k vysokému víťazstvu 6:2. Získal ocenenie druhej hviezdy zápasu a na svojom konte má už 23 strelených gólov v tejto sezóne. Premiérový bod v novom drese zaznamenal Zedník a dosiahol ho paradoxne na ľade svojho bývalého klubu Washingtonu, ktorý ho pred týždňom vymenil. Prvýkrát vyšla spolupráca slovenským hráčom v tomto klube, keď Zedník prihrával na Šatanov druhý gól v zápase. Zedník sa v tomto stretnutí neobjavoval na ľade tak často ako v úvodných súbojoch po výmene. V prvom nastúpil na 19 minút a v druhom na bezmála 14. Na ľad Washingtonu sa dostal už len na niečo viac ako 10 minút a absolvoval dvanásť striedaní.
Islanders zvíťazili v piatich z posledných šiestich súbojov. Aktuálne im patrí siedme miesto v tabuľke Vvýchodnej konferencie s trojbodovým náskokom nad čiarou postupu do vyraďovacích súbojov.

Slováci v sobotu:
Šatan (NY Islanders) 2G
Zedník (NY Islanders) 1A
Jurčina (Washington) 1A
Stümpel (Florida) 1A

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 19:24