StoryEditor

Nemci sa ospravedlnili

13.10.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Nemecká futbalová federácia sa ústami svojho prezidenta Thea Zwanzigera ospravedlnila za vyčíňanie fanúšikov národného tímu v Bratislave počas stredajšieho zápasu kvalifikácie ME 2008 so Slovenskom. Do incidentov s políciou sa zapojili desiatky nemeckých priaznivcov. "Žiaľ, musíme akceptovať, že ste nemohli predísť niektorým udalostiam bez ohľadu na to, aké úsilie ste vyvinuli. Ospravedlňujeme sa, no zároveň chceme upozorniť, že títo ľudia nie sú fanúšikovia. Futbal je len prostriedkom na uplatnenie ich zámerov," povedal prezident zväzu Theo Zwanziger, ktorého doplnil kapitán mužstva Michael Ballack: "Dištancujeme sa od týchto ´tiežfanúšikov´. Dobrý dojem, ktorý sme zanechali na ihrisku, pokazilo niekoľko chuligánov. Je to hanba."
Počas očakávaného zápasu skupiny D kvalifikácie ME 2008 na Tehelnom poli Slovensko -- Nemecko polícia riešila dva vážnejšie konflikty. Prvý počas prestávky na tribúne štadióna v sektore vyhradenom pre fanúšikov hostí a druhý po skončení zápasu pred plavárňou Pasienky. Ako pre agentúru SITA povedal bratislavský krajský policajný riaditeľ Ľudovít Mihaľ, zo štadióna polícia vyviedla šesť ľudí -- štyroch Nemcov, ktorí napadli usporiadateľskú službu, a dvoch Slovákov. Polícia ich predviedla pre podozrenie z rušenia verejného poriadku a výtržností.
Pri druhom incidente, ktorý sa odohral asi pol hodiny po skončení zápasu, skupinka fanúšikov napadla policajta a rozbila výklad športovej predajne v budove plavárne, na policajnom oddelení skončilo 42 ľudí. "Išlo výlučne o nemeckých fanúšikov," dodal Mihaľ. Polícia všetkých zadržaných ešte v noci prepustila a podľa Mihaľa už nie sú na Slovensku.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 04:17