StoryEditor

Na Artmediu chcú mať v utorok plný dom

15.05.2006, 00:00

Po zisku Slovenského pohára ste zvládli aj ďalší ligový súboj v Žiline. Aké zbrane a prostriedky ste k tomu zvolili?
-- Vedeli sme už, že Artmedia vyhrala v Dubnici. Vedenie v tabuľke sme nechceli prehospodáriť, tak sme museli zvíťaziť aj my. Žilinskú taktiku som predpokladal a tomu som prispôsobil našu hru. Vytvorili sme si viac gólových šancí ako domáci a dokázali ich aj zužitkovať, aj keď rozhodujúci gól padol až v samotnom závere zápasu.
Zrejme vaši zverenci zvládli oslavy po zisku Slovenského pohára. Vy ste pri nich neboli, to ste tak hráčom verili, že budú v rozumných medziach?
-- Som presvedčený o tom, že v mužstve teraz vládne taká klíma, že hráči vedia, o čo ide. A zvlášť si to uvedomujú tí starší, skúsenejší, akými sú Nezmar, Dvorník, Laurinc. A aj tí, ktorí chcú vo futbale ešte niečo dosiahnuť, Sapara, Žofčák či Hajdúch. Dokážu postrážiť samých seba a aj mladších hráčov.
Podarilo sa teda odstrániť únavu, ktorá po predĺžení a penaltovom rozstrele oproti ligovým duelom narástla?
-- Keď sa vyhrá zápas a nastane psychická výhoda, rany sa hoja rýchlejšie, a platí to aj o regenerácii. S tým sme problém nemali, naopak, zdalo sa mi, že v závere stretnutia v Žiline sme mali viac síl a morálky.
Na hráčov je určite vyvíjaný tlak, aby si udržali prvé miesto v tabuľke. Je pozoruhodné, že sa s ním bez problémov vyrovnáva aj devätnásťročný Erik Jendrišek, váš najlepší strelec.
-- Je to typ hráča, ktorý je na svoj vek veľmi sebavedomý. Je odolný postranné vplyvy veľmi nevnímať. Nemá problém, žeby napríklad po zápase ťažko zaspával a trápil sa z toho, že sa mu nedarilo.
Vedenie klubu sa veľmi stará o vašich fanúšikov. Máte informácie o tom, že pre nich chystá prekvapenie na zajtrajší duel s Artmediou?
-- Ja si želám, aby sme hrali pred plným hľadiskom. Je možné, že vstup bude voľný alebo za znížené ceny.
Chystáte sa sledovať nadchádzajúci svetový šampionát v Nemecku osobne alebo len na televíznych obrazovkách?
-- Ešte neviem, čo bude so mnou po skončení sezóny, v klube sme túto záležitosť ešte neuzavreli. Z vlastnej iniciatívy nemám do Nemecka namierené, ale pokiaľ by som mal takú možnosť prostredníctvom klubu alebo zväzu, uvítal by som ju.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. jún 2024 20:35