StoryEditor

Hviezdy na šampionáte

24.04.2007, 00:00

Marián Hossa -- Slovensko
(Atlanta Trashers)
-- stal sa najproduktívnejším Európanom a Slovákom v základnej časti zámorskej NHL. Ako druhému slovenskému hokejistovi v histórii sa podarilo dosiahnuť hranicu 100 bodov za sezónu, keď strelil 43 gólov a na 57 prihral.

Iľja Kovalčuk -- Rusko
(Atlanta Trashers)
-- Po Mariánovi Hossovi a Viačeslavovi Kozlovovi sa stal tretím najproduktívnejším hráčom Atlanty. Jednotka vstupného výberu do zámorskej profiligy z roku 2001 zaznamenala v sezóne 78 bodov za 43 gólov a 34 asistencií.

Jevgenij Malkin -- Rusko
(Pittsburgh Penguins)
-- najproduktívnejší nováčik tejto sezóny v NHL, ktorý o 7 bodov predstihol druhého v poradí, syna legendy slovenského hokeja Mariána Šťastného, Paula. Malkin nastupoval v drese "tučniakov" po boku najlepšieho hráča základnej časti, Kanaďana Sidneyho Crosbyho. Ruský útočník dal 33 gólov a na 52 prihral.

Alexander Ovečkin -- Rusko
(Washington Capitals)
-- líder priemerného mužstva z NHL sa stal hráčom s najväčším množstvom dosiahnutých bodov Washingtonu v sezóne. V minulom ročníku bol sledovaný jeho súboj s Kanaďanom Crosbym. V produktivite nedosiahol na minuloročných 106 bodov, keď ich získal 92. Dal 46 gólov a na rovnaký počet nahrával.

David Výborný -- Česko
(Columbus Blue Jackets)
-- päťnásobný majster sveta bude viesť našich západných susedov na šampionáte ako kapitán. Rovnakú úlohu zastáva aj v zámorskom klube, kde sa stal najproduktívnejším hráčom sezóny so 64 bodmi. Dosiahol ich najmä vďaka 48 prihrávkam a strelil 16 gólov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 04:18