StoryEditor

Prišiel, videl, zvíťazil

11.10.2006, 00:00
Slovenskí hokejisti vyšli prvýkrát v novej sezóne bodovo naprázdno. Z piatich našich hráčov sa z víťazstva tešil len Marián Hossa v drese Atlanty Thrashers, ktorá zdolala Tampu Bay Lightning 1:0.

Slovenskí hokejisti vyšli prvýkrát v novej sezóne bodovo naprázdno. Z piatich našich hráčov sa z víťazstva tešil len Marián Hossa v drese Atlanty Thrashers, ktorá zdolala Tampu Bay Lightning 1:0. Najväčšiou hviezdou pondelkových zápasov bol ruský útočník Nikolaj Žerdev, ktorý bol hlavným strojcom víťazstva Columbusu nad Phoenixom (5:1).

Naši vyšli naprázdno
Slovenský útočník Marián Hossa si pripísal plusový bod a jednu strelu na bránu. Víťazný zásah dosiahol v 13. minúte Viačeslav Kozlov a Thrashers tak odplatili súperovi prehru po samostatných nájazdoch z úvodného zápasu v sezóne. V uplynulých ročníkoch ofenzívne ladený tím Thrashers sa v úvode sezóny prezentuje skvelou defenzívou.
"Panteri" z Floridy aj s trojicou Slovákov Jozef Stümpel, Juraj Kolník, Branislav Mezei prehrali na ľade Toronta 1:2 po predĺžení. Hokejisti Phoenixu odštartovali štvorzápasovú šnúru na ihriskách súperov vysokou prehrou v Columbuse 1:5. Ladislav Nagy strávil prvý raz v sezóne dve minúty na trestnej lavici a počas pobytu na ľade ohrozil bránu súpera iba raz.

Excelentná premiéra
Hviezdou Columbusu v zápase proti Phoenixu bol mladý ruský útočník Nikolaj Žerdev, ktorý nastúpil na svoj prvý duel po prílete z Ruska. Skórovať sa mu podarilo hneď v úvode po 61 sekundách hry a v 33. minúte zvyšoval na 3:1. Útočník s ukrajinskými koreňmi sa do zostavy vrátil po príchode z Ruska, kde začal novú sezónu, keďže sa dlho nevedel dohodnúť na kontrakte.
Napokon podpísal s Blue Jackets trojročnú zmluvu na 7,5 milióna dolárov. Miesto v kádri musel Žerdevovi uvoľniť center Geoff Platt, ktorého vedenie tímu poslalo na farmu do tímu Syracuse. Žerdev bol v minulej sezóne druhým najproduktívnejším hráčom Columbusu, keď zaznamenal 54 bodov za 27 gólov a 27 asistencií.

Slovenský útok rozdelili
Slovenský útok v Minnesote sa v sobotňajšom zápase s Nashvillom rozpadol a vedľa ofenzívneho dua Marián Gáborík a Pavol Demitra sa v tretej tretine objavil na krídle namiesto Branka Radivojeviča Mark Parrish. Radivojevič v stretnutí dostal príležitosť na ľade iba na sedem minút. Tréner Jacques Lemairre ponechal Parrisha podľa miestnych médií v elitnom útoku aj na pondelňajšom tréningu a je možné, že v rovnakom zložení nastúpi formácia tiež na ďalší zápas proti Vancouveru.

KANADSKÉ BODOVANIE

 

Z

G

A

B

1. Havlát (Chicago) 2 3 3 6
2. Nash (Columbus) 3 3 3 6
3. Výborný (Columbus) 3 1 5 6
4. Wellwood (Toronto) 4 1 5 6
5. Hossa (Atlanta) 3 3 2 5
Poznámka: Z – zápasy, G – góly, A – asistencie, B – body

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 18:18