StoryEditor

Federer zdolal obhajcu

12.11.2006, 23:00
V čínskom Šanghaji sa včera začal tenisový turnaj majstrov, ktorého dotácia je 3,7 milióna dolárov. V 15-tisícovom komplexe Qui Žong sa v dvoch skupinách predstaví osem najlepších mužov podľa rebríčka ATP Race.

V čínskom Šanghaji sa včera začal tenisový turnaj majstrov, ktorého dotácia je 3,7 milióna dolárov. V 15-tisícovom komplexe Qui Žong sa v dvoch skupinách predstaví osem najlepších mužov podľa rebríčka ATP Race. Minuloročný titul obhajuje Argentínčan David Nalbandian.

Repríza pre Švajčiara
Najväčším favoritom turnaja je svetová jednotka Švajčiar Roger Federer. V otváracom zápase v Šanghaji zdolal práve obhajcu minuloročného prvenstva Nalbandiana. V Červenej skupine si najvyššie nasadený hráč poradil s Argentínčanom v troch setoch za 88 minút 3:6, 6:1, 6:1. V repríze minuloročného finále ťahal favorit aj zásluhou nevýrazného servisu v prvom sete za kratší koniec, ale v ďalších dvoch dejstvách už svetová jednotka nad svojím juhoamerickým súperom jasne dominovala. Vzájomnú bilanciu s Nalbandianom si Federer zlepšil na 8:6.
"Hrať proti obhajcovi nie je jednoduché. Nalbandian bol v úvode lepším hráčom. Vďakabohu, zápas sa mi podarilo otočiť vo svoj prospech," komentoval Federer. Švajčiar dvíhal nad hlavu víťazný pohár v majstrovskom turnaji v rokoch 2003 a 2004, keď sa hralo v texaskom Houstone. Teraz by ho chcel ako prvý po Peteovi Samprasovi získať do tretice.

Roddick začal výhrou
V druhom zápase Červenej skupiny zdolal Američan Andy Roddick chorvátskeho tenistu Ivana Ljubičiča 2:1 na sety. Súčasný zverenec Jimmyho Connorsa vo svojej tretej účasti na prestížnom turnaji majstrov dosiahol šieste singlové víťazstvo. "Je veľmi dôležité vyhrať na takomto turnaji prvý zápas. Dnes sa mi to podarilo, preto som spokojný," povedal Roddick.
V Žltej skupine dnes nastúpi svetová dvojka Španiel Rafael Nadal proti Američanovi Jamesovi Blakeovi. V druhom súboji na seba narazia Nikolaj Davydenko (Rusko) a Tommy Robredo (Španielsko).

Výsledky úvodného dňa
Federer - Nalbandian 3:6, 6:1, 6:1
Roddick - Ljubičič 6:4, 6:7, 6:1

Predchádzajúci víťazi
2000 Gustavo Kuerten (Bra.)
2001 Lleyton Hewitt (Aus.)
2002 Lleyton Hewitt (Aus.)
2003 Roger Federer (Šva.)
2004 Roger Federer (Šva.)
2005 David Nalbandian (Arg.)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 02:33