StoryEditor

Slovákom hrozí výmena klubu

12.02.2007, 23:00
Trom slovenským hokejistom hrozí do uzávierky prestupov v NHL výmena. Ladislav Nagy, Jozef Stümpel a Richard Zedník sú podľa zámorských médií žiadanými hráčmi na prestupovom trhu.

Trom slovenským hokejistom hrozí do uzávierky prestupov v NHL výmena. Ladislav Nagy, Jozef Stümpel a Richard Zedník sú podľa zámorských médií žiadanými hráčmi na prestupovom trhu. Do 27. februára, keď je v NHL posledný deň na prestupy, sa môžeme dočkať výmeny niektorého zo slovenských hokejistov.

Nagy nechce predĺžiť
Aktuálny je najmä odchod Ladislava Nagya z Phoenixu Coyotes. Najvážnejším dôvodom sú neúspešné rozhovory klubu so slovenským krídelníkom o predĺžení zmluvy. Pred začiatkom tejto sezóny sa Nagy chcel s klubom dohodnúť na novom kontrakte. "Stále verím v dohodu. Agent mi povedal, že ak po arbitráži ostanem vo Phoenixe ešte rok, potom budem voľným hráčom. A po dobrej sezóne si budem môcť kluby vyberať," povedal vtedy Nagy. Výšku platu 3 milióny dolárov (asi 80 miliónov korún) mu napokon musel určiť až arbitrážny súd. Od úvodu sezóny sa však Nagy stretáva s kritikou od hlavného trénera "kojotov" Wayna Gretzkeho. Kouč nie je spokojný najmä s jeho gólovou produktivitou, keď v 55 odohratých zápasoch v tejto sezóne strelil len osem gólov. Aj tak je stále najproduktívnejším hráčom Phoenixu so 41 bodmi. Po prehratom sobotnom zápase na Floride 5:2 legenda zámorského hokeja zhodnotila situáciu v tíme. "Mužstvo má momentálne oveľa dôležitejšie veci na vyriešenie ako je práve prebiehajúca séria prehier," povedal Gretzky. Pravdepodobne hovoril o hráčskych výmenách, ktoré sa udejú v nasledujúcich dňoch. Podľa viacerých správ je najväčším záujemcom o Nagyove služby Montreal Canadians.

Stümpelove skúsenosti
Pred blížiacimi sa vyraďovacími súbojmi v NHL sa snažia posilniť najmä mužstvá, ktoré budú do poslednej chvíle bojovať o miesto v play-off. Žiadaným hráčskym artiklom na prestupovom trhu je aj center Floridy Jozef Stümpel. Jeho dlhoročné bohaté skúsenosti by podľa zámorských médií privítali v Atlante, Montreale, Minnesote či v New York Rangers. Vedenie Floridy sa nebráni jeho vymenením.
Záujem sa objavil aj o krídelníka Washingtonu Richarda Zedníka. Po sezóne sa mu končí platná zmluva na 1,9 milióna dolárov (asi 50 miliónov korún). Po jej skončení sa stane Zedník voľným hráčom a v prípade záujmu tímov si bude môcť vybrať svoje budúce pôsobisko. Ak sa vedeniu tímu z hlavného mesta USA nepodarí predĺžiť so Zedníkom zmluvu, budú sa ho snažiť vymeniť do iného mužstva. Washington momentálna stráca na priečku znamenajúcu postup do play-off deväť bodov.
Jediným slovenským hokejistom, ktorý v zámorskej súťaži v aktuálnej sezóne zmenil dres, je Milan Jurčina. Na začiatku tohto mesiaca odišiel z Bostonu k Richardovi Zedníkovi do Washingtonu Capitals.

Forsberga chcú viacerí
Najzaujímavejším hráčom na prestupovej burze je krídelník Philadelphia Flyers Peter Forsberg. Švédsky útočník sa stretol s majiteľom "letcov" Edom Sniderom, aby diskutovali o jeho odchode alebo predĺžení kontraktu. Po sezóne, v ktorej sa Flyers vôbec nedarí a patrí im posledné miesto vo Východnej konferencii, sa Forsberg totiž stane voľným hráčom. Flyers budú chcieť vybudovať nové mužstvo a ušetrené financie môžu presunúť na získanie iných hráčov. Forsberg má však v kontrakte klauzulu, že ho nemôžu bez jeho súhlasu vymeniť. Tridsaťtriročný center vraj už dal súhlas, že by akceptoval trejd do Detroitu a Anaheimu. Forsberg zaznamenal v 38 zápasoch aktuálneho ročníka 10 gólov a 27 asistencií. Pre rôzne zranenia vynechal až 16 súbojov, ale v súčasnosti by mal byť už definitívne zdravotne v poriadku.

Najžiadanejší hráči:
Vek Plat (v mil. dolárov)
Peter Forsberg (Philadelphia) 31 5,8
Todd Bertuzzi (Florida) 31 5,3
Ladislav Nagy (Phoenix) 27 3,0
Keith Tkachuk (St. Louis) 34 3,8
Bill Guerin (St. Louis) 36 2,0

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 01:51