StoryEditor

Nagyovi "hviezdna" premiéra nevyšla

15.02.2007, 23:00

Tri roky trvalo, kým za dallaské hviezdy nastúpil v NHL ďalší Slovák. V tíme, ktorý nezvykne využívať služby našich hokejistov, pôsobil naposledy obranca Ľubomír Sekeráš, keď v roku 2004 odohral za Dallas štyri zápasy. Stars teraz získali útočníka Ladislava Nagya, ktorý v stredu absolvoval svoju premiéru na domácom ľade proti Detroitu.

Nervozita mu zväzovala ruky
27-ročnému Košičanovi sa však debut v novom drese nevydaril. Jeho tím prehral s "červenými krídlami" 1:3. Nagy vyslal na bránu dve strely a do štatistík si pripísal iba jeden mínusový bod. Na ľade strávil vyše dvadsať minút. V útoku nastúpil na ľavom krídle po boku kapitána a legendy zámorských klzísk Mika Modana a fínskeho útočníka Jereho Lehtinena. "Chcem zapracovať na strieľaní gólov. Bol som trochu nervózny, tak môj výkon nebol ešte ideálny," povedal bývalý hráč Phoenixu Coyotes.

Chvála od spoluhráčov
Nagya, ktorý strelil v tejto sezóne v drese Phoenixu osem gólov, však jeho kolegovia z útoku chválili. "Na ľade tvrdo pracuje. Vie dobre strieľať a korčuľovať. Je radosť s ním hrať v jednom útoku," povedal na margo slovenského krídelníka Lehtinen. Fínskeho hokejistu doplnil aj Modano: "On sa vždy snaží vytvárať šance pre spoluhráčov. Myslím si, že bude pre náš tím veľkým prínosom." Od slovenského útočníka si v Dallase veľa sľubuje aj tréner Dave Tippett: "Musíme ešte chvíľu počkať, aby sa zohral s mužstvom a podával optimálne výkony. Je to veľmi dobrý hráč, ktorý s pukom dokáže stvárať divy.

Nagyova premiéra
-- na ľade strávil vyše dvadsať minút
-- zaznamenal jeden mínusový bod
-- v presilových hrách odohral tri minúty
-- na bránu vyslal dve strely

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 15:50