StoryEditor

Austria odrazovým mostíkom

20.06.2005, 00:00

Najlepší kanonier slovenskej futbalovej Corgoň ligy Filip Šebo opúšťa majstrovský klub Artmediu Bratislava. Odchovanec Interu sa v piatok upísal na tri roky poprednému rakúskemu klubu Austrii Viedeň, kde už dlhší čas pôsobí aj ďalší slovenský futbalista Vladimír Janočko.
Prečo ste sa rozhodli pre Austriu?
-- Z tohto klubu mali o moje služby eminentný záujem a predovšetkým zavážilo to, že si ma vytypoval tréner. Austria je špičkový rakúsky tím, ktorý má v budúcej sezóne tie najvyššie ambície v domácej súťaži a navyše bude hrať i v Pohári UEFA.
Mali ste aj iné ponuky?
-- Áno, ale nechcem ich menovať.
Myslíte si, že prestup do Rakúska je pre váš ďalší futbalový vývoj ideálny?
-- Určite. Nemôžem hneď pomýšľať na veľké špičkový kluby, treba ísť za svojím cieľom postupne. Prestup do Austrie beriem ako odrazový mostík do ďalšej kariéry.
Rozhodol o odchode aj fakt, že v tomto tíme pôsobí Vladimír Janočko?
-- Zavážilo to. Pred podpisom zmluvy som s Vladom telefonoval a pýtal sa ho na určité detaily. Aj on mi prestup do Austrie odporučil. Verím, že v tomto klube budem spokojný a presadím sa.
Ako reagovali na váš odchod v Artmedii?
-- Samozrejme, že neboli nadšení. Majiteľ klubu i tréner Weiss ma "lámali", aby som ostal, ale vysvetlil som im, že chcem znovu okúsiť zahraničnú ligu. Pochopili moje rozhodnutie, čo ma teší. Ak by som sa mal v budúcnosti vrátiť na Slovensko, tak to bude práve Artmedia.
Asi sa vám neodchádza ľahko?
-- Bude mi smutno za výbornou partiu chalanov, ktorú sme v tíme vytvorili. Táto sezóna bola dosiaľ najúspešnejšou v mojej doterajšej kariére.
Kedy sa máte hlásiť v novom pôsobisku?
-- Už o týždeň. Vtedy sa začína v Austrii letná príprava na nový ročník.
Myslíte si, že dobrými výkonmi v rakúskom tíme si môžete získať aj miesto v A-mužstve slovenskej reprezentácie?
-- Tréner Dušan Galis stavia prevažne na hráčoch pôsobiacich v zahraničí, takže urobím všetko pre to, aby som sa v budúcnosti dostal aj ja do jeho nominácie.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. september 2024 04:20