StoryEditor

Vladimír Országh: Na ľad sa ponáhľať nebudem

07.06.2005, 00:00
Zvolenský útočník, ktorý predtým hrával v Nashville Predators, si začal zvykať na ortézu a nachystaný je preňho komplexný rehabilitačný program. Pravdaže, plány, ktoré mal na letné obdobie, musel zmeniť. "Človek si v takýchto chvíľach uvedomí, že zdravie je to najcennejšie, čo má. No, našťastie, prvá prognóza sa nepotvrdila a doktor Michal Bucek odviedol výbornú prácu. Verím našim lekárom a nemusel som cestovať do Ameriky."

Najhoršie spomienky na tohtoročný šampionát vo Viedni má zo slovenských hokejistov dvojica Vladimir Országh a Ivan Majeský. Obaja reprezentanti museli opustiť Hossovu družinu pre nepríjemné zranenia kolena. "Ja som, našťastie, nedopadol tak zle ako Ivan, ktorému sa roztrhol predný krížny väz. Mal som ho "len" natrhnutý a zároveň aj odtrhnutý bočný krížny väz," rozhovoril sa Országh, ktorý je už po operačných zákrokoch. Tým sa podrobil ešte v čase konania šampionátu. Najprv to bola artroskopia, ktorá ukázala presný rozsah zranenia. Zvolenský útočník, ktorý predtým hrával v Nashville Predators, si začal zvykať na ortézu a nachystaný je preňho komplexný rehabilitačný program. Pravdaže, plány, ktoré mal na letné obdobie, musel zmeniť. "Človek si v takýchto chvíľach uvedomí, že zdravie je to najcennejšie, čo má. No, našťastie, prvá prognóza sa nepotvrdila a doktor Michal Bucek odviedol výbornú prácu. Verím našim lekárom a nemusel som cestovať do Ameriky." Inak, Majeský a Országh ležali v rovnakej nemocnici a prišli ako pacienti tesne po sebe. Ešte aj teraz, keď už spomienky na dianie vo Rakúsku pomaly blednú, Vlado sem-tam zaletí mysľou k niektorým okamihom. "Škoda, že to štvrťfinále nevyšlo, ale svetový hokej je už naozaj o niečom inom než kedysi. Už nie sú obetní baránkovia, na ktorých si favorit urobí skóre a naloží im, koľko sa do nich zmestí. Bielorusko, Kazachstan i ďalší nie sú súperi na rozcvičenie."
Országh na rozdiel od ostatných našich "profíkov" má komplikované vyhliadky týkajúce sa novej sezóny. Uňho nejde len o to, či sa začne NHL alebo nie, ale musí rátať s oneskoreným návratom na ľad. "Očakávam niekoľko mesiacov sklz, ale rád by som ešte v tomto roku hral. Všetko sa ukáže aj podľa toho, ako sa koleno zahojí a v akej budem kondícii." Ľavé koleno je pre tohto hráča kritické. Mal s ním ťažkosti celú sezónu, už od Svetového pohára. No aj pred pár rokmi zažil podobnú situáciu ako teraz. "Tiež som bol na operácii, no chcel som sa presadiť v NHL a urýchlil som návrat. Drel a a presilil si ho. Preto sa to obrátilo proti mne a nakoniec som vynechal celú sezónu. Teraz sa chcem ponáhľať pomaly, lebo tak ďalej zájdem. Možno si zahrám v zámorí, možno v Európe, možno na Slovensku. Teraz je o tom ešte ale priskoro hovoriť."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 10:49