StoryEditor

Miláno postúpilo do finále. História sa opakuje

03.05.2007, 00:00
Anglické finále sa neuskutoční. V odtevnom semifinálovom stretnutí najprestížnejšej európskej futbalovej súťaže, Lige majstrov, zvíťazilo domáce Miláno nad Manchestrom United 3:0. Po minulotýždňovej prehre na ihrisku anglického giganta (2:3 pozn. red.) si zabezpečilo postup do finále, ktoré budú hostiť 23. mája grécke Atény. Taliansky veľkoklub sa prebojoval do zápasu o prestížnu trofej po ročnej odmlke. Miláno bude mať príležitosť oplatiť finálovú prehru z roku 2005 anglickému Liverpoolu.

Anglické finále sa neuskutoční. V odvetnom semifinálovom stretnutí najprestížnejšej európskej futbalovej súťaže, Lige majstrov, zvíťazilo domáce Miláno nad Manchestrom United 3:0. Po minulotýždňovej prehre na ihrisku anglického giganta (2:3 pozn. red.) si zabezpečilo postup do finále, ktoré budú hostiť 23. mája grécke Atény. Taliansky veľkoklub sa prebojoval do zápasu o prestížnu trofej po ročnej odmlke. Miláno bude mať príležitosť oplatiť finálovú prehru z roku 2005 anglickému Liverpoolu. Vtedy sa tešil z triumfu "ostrovný" tím, keď o jeho víťazstve rozhodol až penaltový rozstrel.

K postupu zavelil Kaká
Tréner Manchestru United Alex Ferguson urobil v porovnaní s minulotýždňovým prvým súbojom v zostave jedinú zmenu. Na ihrisko nastúpil srbský stopér Nemanja Vidič. Hustý dážď na milánskom štadióne San Siro priniesol v úvode zápasu viac šťastia domácemu tímu. Brankára "červených diablov" Edwina van der Saara prekonal za začiatku druhej desaťminútovky brazílčan Kaká. Nadviazal tak na prvý semifinálový súboj, v ktorom sa trafil dvakrát. Defenzíva talianskeho tímu nedovolila Manchestru žiadnu vyloženú príležitosť na vyrovnanie. Naopak, po polhodine prvého polčasu tribúny oslavovali druhý gól Milána, keď sa presadil Clarence Seedorf strelou z hranice pokutového územia. Milánčania mali počas celého polčasu územnú prevahu, častejšie mali loptu na kopačkách a naďalej si vytvárali šance. Hosťujúcim futbalistom sa šance na postup do finále Ligy majstrov vzdialili na rozdiel dvoch gólov.

Milánska obrana dominovala
Hráči Manchestru sa pokúšali o aktívnejšiu hru, a od úvodu druhej časti hry sa snažili o napádanie súpera a agresívnejší futbal. Táto aktivita im priniesla postupné vyrovnanie hry a niekoľko štandartných situácií, ktoré však najväčšia hviezda "červených diablov", Cristiano Ronaldo, nedokázala využiť. Po štvrťhodine druhého polčasu mal Manchester najväčšiu príležitosť v priebehu zápasu. Záložník Darren Fletcher ale mieril z hranice šestnástky vysoko ponad bránu gólmana Didu. Útočné snahy hostí naďalej končili pred pokutovým územím Milána, ktoré vyriešila pozorná obrana domáceho mužstva. Taliansky tím sa zameriaval najmä na rýchle protiútoky a kontrolovanie dvojgólového náskoku, ktorý im zaručoval postup do finále. O definitívne potvrdenie triumfu nad lídrom anglickej Premier league sa postaral milánsky útočník Alberto Gilardino. Na konečných 3:0 zvýšil dvanásť minút pred koncom zápasu, po protiútoku do otvorenej obrany Manchestru.

LIGA MAJSTROV
Semifinále -- odveta
AC Miláno -- Manchester United 3:0 (2:0)
Góly: 11´ Kaká 1:0, 30´ Seedorf 2:0, 78´ Gilardino 3:0
Prvý zápas: 2:3, postupuje AC Miláno

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 06:36