StoryEditor

V tíme USA tucet nováčikov

20.12.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Až rovný tucet olympijských debutantov bude reprezentovať USA na hokejovom turnaji v Turíne. V 23-člennej konečnej nominácii na februárové ZOH sú medzi 12 novými hráčmi aj všetci traja brankári Rick DiPietro, Robert Esche a John Grahame.
Prví dvaja menovaní však pred vyše rokom spolu s ďalšími trinástimi hráčmi okúsili atmosféru veľkého reprezentačného podujatia na Svetovom pohári. Medzi nimi aj ostrieľaní veteráni Keith Tkachuk a Chris Chelios, ktorí do Talianska smerujú na svoje štvrté zimné hry. Do záverečnej nominácie sa, naopak, nedostali esá ako Brian Leetch, Jeremy Roenick, Scott Young, či Tony Amonte. "Nikdy by ma nenapadlo, že budeme mať vo výbere obrancu, ktorý je iba o dva roky mladší ako ja," povedal na adresu onedlho 44-ročného Cheliosa generálny manažér Don Waddell. "S konečným výberom sme však spokojní. Dali sme dohromady solídny výber, s ktorým môžeme bojovať o olympijské zlato."
NOMINÁCIA USA:
Brankári: DiPietro (NY Islanders), Esche (Philadelphia), Grahame (Tampa Bay)
Obrancovia: Chelios (Detroit), Hatcher (Philadelphia), Leopold (Calgary), Liles (Colorado), Miller (Los Angeles), Rafalski (New Jersey), Schneider (Detroit)
Útočníci: Blake (NY Islanders), Cole (Carolina), Conroy (Los Angeles), Drury (Buffalo), Gionta (New Jersey), Gomez (New Jersey), Guerin (Dallas), Knuble (Philadelphia), Modano (Dallas), Parrish (Islanders), Rolston (Minnesota), Tkachuk (St. Louis), Weight (St. Louis)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 20:25