StoryEditor

Dominik Hrbatý: Cesta vedie cez Coriu

23.09.2005, 00:00

Ste spokojný so žrebom, ktorý určil, že budete hrať až po Karolovi Beckovi?
- Neprekáža mi, že nastupujem ako druhý. Štatistiky hovoria, že keď začínal zápas Beck, vždy sme vyhrali 3:0. Aj keď sme mali vtedy slabších súperov, mohlo by sa to skončiť takisto aj proti Argentíne.
Vaším prvým súperom bude svetová sedmička Nalbandian, s ktorým máte bilanciu 1:0. Čo by malo na tohto súpera platiť?
- Nalbandian je jedným z najlepších hráčov na rýchly povrch. Stojí dosť blízko za základnou čiarou, snaží sa hru zrýchľovať a umiestňovať loptičky po čiarach, na čo si musím dať pozor. Povrch je však veľmi rýchly a je možné, že na ňom nebude takúto hru stíhať. Myslím si skôr, že sa presadí moja nátlaková hra. Predpokladám, že si budeme dosť dlho držať podanie a o výsledku bude rozhodovať pár lôpt.
S Coriom ste odohrali až šesť zápasov (bilancia 4:2), ako poznáte jeho štýl?
- Je to typ hráča, ktorý loptičky iba pasívne vracia. Jeho nevýhodou je, že je psychicky dosť labilný, čo predviedol aj na Hopman Cupe. Určite Karolovi pred ich úvodným zápasom niečo naňho poradím.
Kde vidíte tri body, ktoré treba na postup do finále?
- Dva body sa dajú urobiť cez Coriu, ten tretí sa pokúsim urobiť proti Nalbandianovi. Obaja sú však z prvej desiatky a takých súperov môžeme zdolať iba pri maximálnom výkone.
Všetci štyria nominovaní argentínski hráči sú v rebríčku ATP do jedenásteho miesta, nie ste prílišným optimistom?
- Nehráme prvý raz proti takému silnému súperovi, pred štyrmi rokmi v súboji proti Rusku boli Kafeľnikov so Safinom v rebríčku ešte vyššie. Aj keď máme určitý rešpekt, nemáme sa prečo báť. Favoritmi sú oni, my chceme ukázať, že na Slovensku vieme hrať tenis.
Vstupenky na toto stretnutie sa vypredali v rekordnom čase. Jazýčkom na váhach môže zrejme byť aj podpora domácich fanúšikov.
- Určite áno. Bol by som rád, keby si diváci priniesli so sebou všetko, čo nejako hrkoce, aby urobili skvelú atmosféru. Tá dokáže hráča vyhecovať k neskutočným výkonom. Sami sme už zabezpečili nejaké bubny, sirény a megafóny.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 08:31