StoryEditor

Svatoš na čele kanonierov v NHL

14.10.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Talentovaný slovenský hokejista Marek Svatoš z Colorada Avalanche sa po prvom hetriku v NHL v noci na štvrtok opäť strelecky presadil (1+0) a po troch zápasoch má na konte už päť gólov.

Talentovaný slovenský hokejista Marek Svatoš z Colorada Avalanche sa po prvom hetriku v NHL v noci na štvrtok opäť strelecky presadil (1+0) a po troch zápasoch má na konte už päť gólov. Prvý gól v sezóne si zapísal aj obranca Columbusu Radoslav Suchý.
Na domácom ľade proti Nashvillu Svatoš zvýšil na 3:0 pre domácich a so šiestimi bodmi sa prepracoval na čelo v tabuľke produktivity slovenských hráčov. Svatoš sa navyše dostal aj na prvú priečku v rebríčku strelcov súťaže, kde mu spoločnosť robia Daniel Alfredsson z Ottawy a Eric Staal z Caroliny. Dvadsaťtriročný krídelník mohol dokonca skórovať dvakrát, no jeho gól na 4:3 rozhodcovia po kontrole videozáznamu neuznali pre posunutie bránky hostí. Colorado však nakoniec prehralo 4:5 po zbytočnom faule brankára Aebischera. Švajčiarsky gólman strčil do Simona Gamacha, ktorý popred neho prechádzal bez prilby, čo neprehliadol čiarový rozhodca. Z následnej presilovky rozhodol o triumfe hostí český obranca Marek Židlický. "Bol to veľmi hlúpy ťah. Nemal som zbytočne dostať tie dve minúty," vyčítal si po stretnutí Aebischer, ktorého zaváhanie môže znamenať ďalšiu šancu v bránke Colorada pre jeho dvojku Slováka Petra Budaja.
Ďalší Slovák Radoslav Suchý s Columbusom síce v San Jose prehral (1:4), no menšou satisfakciou pre reprezentačného obrancu mohlo byť aspoň autorstvo čestného úspechu hostí. Suchý ďalekonosnou strelou necelých deväť minút pred koncom cez viacero hráčov prestrelil domáceho gólmana Jevgenija Nabokova a obral ho o čisté konto. "Nechávali sme pred naším brankárom príliš veľa odrazených pukov. Mali sme aj niekoľko dobrých šancí, no zahodili sme ich a potom nás súper zatlačil. Boli veľmi rýchli a ťažko sa dali udržať. Nestíhali sme sa včas vracať," analyzoval príčiny tretej prehry vo štvrtom zápase sezóny Suchý.
Naprázdno vyšla Atlanta aj s trojicou slovenských útočníkov Petrom Bondrom, Mariánom Hossom a Ronaldom Petrovickým. Thrashers už tradične nestačili na Montreal, v ktorého bránke sa skvelý debut bez inkasovaného gólu vydaril Yannovi Danisovi. Domácim nepomohol ani návrat novopodpísaného Iľju Kovaľčuka, ktorý nastupoval v útoku Marca Savarda spoločne s Bondrom. Aj bez slovenského kanoniera Mariána Gáboríka, ktorý ešte bude niekoľko dní laborovať so slabinami, Minnesota poľahky zdolala Vancouver 6:0.
NHL
Štvrtok:
Carolina -- Washington 7:2, Atlanta -- Montreal 0:2, Minnesota -- Vancouver 6:0, Colorado -- Nashville 4:5 (za domácich Svatoš 1+0), San Jose -- Columbus 4:1 (za hostí Suchý 1+0).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 13:20