StoryEditor

Na Ronaldovu hlavu sa zniesla kritika

15.06.2006, 00:00

Brazílskemu hviezdnemu útočníkovi chýbajú tri góly, aby prekonal najlepšieho strelca MS Gerda Müllera, úvodný duel proti Chorvátsku mu však nevyšiel.

Brazílsky futbalista Ronaldo sa stal po prvom zápase svojho tímu na MS proti Chorvátsku terčom kritiky fanúšikov i médií. Nielenže sa nepriblížil k štrnásťgólovej hranici najlepšieho strelca svetových šampionátov všetkých čias Nemca Gerda Müllera, ale na ihrisku pôsobil lenivo a ťarbavo.
"Seleccao" síce vyhrali, ale hviezdny útočník mal v stretnutí pramálo šancí a sotva sa dotkol lopty. V 69. minúte ho striedal Robinho, ktorý podľa mnohých názorov mal hrať od začiatku.

Jeho forma bude gradovať

"Ronaldo nehral súťažne dva mesiace. Je logické, že v takej horúčave, aká tu panovala, pocítil stratu rytmu. Jeho forma bude odteraz určite už len stúpať," zastal sa ho tréner Carlos Alberto Parreira. "Ako som z lavičky sledoval Ronalda, bol som šokovaný. Podnikol tak tri -- štyri desaťsekundové šprinty, a to bolo z jeho strany všetko. No nemôžem proti nemu povedať jedno krivé slovo, pretože keby som v kariére dosiahol len polovicu z toho, čo on, tak by som bol šťastný," uviedol chorvátsky náhradný brankár Joe Didulica.

Tréner Chorvátska verí Ronaldovi

"Je to veľký ostrostrelec a teším sa na to, ako prekoná Müllerov rekord. Myslím si, že za jeho slabšie výkony môžu jeho problémy so zraneniami, a to musí každý rešpektovať," dodal na Ronaldovu obranu lodivod Chorvátov Zlatko Kranjčar.
Ronaldo debutoval za "kanárikov" v marci v roku 1994 ako 17-ročný proti Argentíne.

Ronaldove zásahy na MS:

1998 (Francúzsko):
Skupina A: Brazília -- Maroko 3:0 (1 gól)
Osemfinále: Brazília -- Chile 4:1 (2 góly)
Semifinále: Brazília -- Holandsko 1:1p, 4:2 na 11 m (1 gól)

2002 (Južná Kórea/Japonsko):
Skupina C: Brazília -- Turecko 2:1 (1 gól)
Brazília -- Čína 4:0 (1 gól)
Brazília -- Kostarika 5:2 (2 góly)
Osemfinále: Brazília -- Belgicko 2:0 (1 gól)
Semifinále: Brazília -- Turecko 1:0 (1 gól)
Finále: Brazília -- Nemecko 2:0 (2 góly)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 11:57