StoryEditor

FIFA pohrozila zákazom štartu talianskych tímov

24.08.2006, 00:00
Autor:
SITASITA
Predstavitelia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) naznačili, že by mohli zakázať štart talianskej reprezentácie aj talianskych klubov v medzinárodných zápasoch, ak sa Juventusu Turín na odvolacom súde podarí zmierniť alebo celkom zrušiť tresty, ktoré dostal za ovplyvňovanie výsledkov zápasov.

Predstavitelia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) naznačili, že by mohli zakázať štart talianskej reprezentácie aj talianskych klubov v medzinárodných zápasoch, ak sa Juventusu Turín na odvolacom súde podarí zmierniť alebo celkom zrušiť tresty, ktoré dostal za ovplyvňovanie výsledkov zápasov. V liste, ktorý poslal prezident FIFA Sepp Blatter Talianskej futbalovej federácii, sa píše, že medzinárodná federácia je pripravená zakázať štart všetkým talianskym klubom vrátane reprezentácie, ak bude Juventus pokračovať vo svojej snahe. Odvoláva sa na článok, ktorý hovorí, že rozhodnutie športového súdu nesmie byť negované rozhodnutím civilného súdu.
Predstavitelia Juventusu oznámili, že plánujú podať odvolanie na civilný súd v Ríme, ale zatiaľ sa na to neodhodlali. Talianska futbalová federácia v reakcii na tento list vyhlásila, že je pripravená začať voči Juventusu disciplinárne konanie, ak klub uprednostní civilný súd pre športovým. Juventus bol potrestaný odobratím posledných dvoch titulov a preradením do druhej najvyššej súťaže, ktorú mal navyše začať s tridsaťbodovým mankom. Toto im neskôr športový súd znížil na sedemnásť bodov, čo sa ale predstaviteľom Juventusu zdá stále príliš tvrdé. Ostatné tri potrestané kluby budú začínať novú sezónu v Serii A s bodovým mankom.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 14:33