StoryEditor

"Junior" vládne v zámorí

14.12.2006, 23:00
Nový muž na zámorskom hokejovom tróne. 19-ročný supertalent Pittsburghu Penguins Sidney Crosby zaznamenal v súboji proti Philadelphii Flyers šesť bodov a dostal sa na čelo kanadského bodovania NHL.

Nový muž na zámorskom hokejovom tróne. 19-ročný supertalent Pittsburghu Penguins Sidney Crosby zaznamenal v súboji proti Philadelphii Flyers šesť bodov (gól a päť asistencií) a dostal sa na čelo kanadského bodovania NHL. Na svojom konte má 47 bodov za 15 gólov a 32 asistencií a pred Čechom Jaromírom Jágrom z New Yorku Rangers vedie o tri body.

Crosby a tí ostatní
Kanadský center v tomto súboji potvrdil, že Philadelphia je jeho obľúbeným súperom, veď v 13 súbojoch proti nej zaznamenal 29 bodov. "Videli sme výnimočný výkon od výnimočného hráča," povedal tréner Pittsburghu Michel Therrien. No Crosby svoj bodovo zatiaľ najúspešnejší výkon v kariére nechcel nijak zveličovať.
"Mať puk na hokejke je mojou úlohou. Potom je to na spoluhráčoch, aby dokončili moje akcie a proti Flyers im to vychádzalo," komentoval Crosby. Z jeho akcií ťažili aj obranca Sergej Gončar a útočník Ryan Malone. Gončar strelil dva góly, na tri prihral a rovnako ako aj Malone, ktorý raz skóroval a trikrát asistoval, si zlepšil svoj maximálny bodový zisk v zápase NHL. "Sidney má s tým veľa spoločné," povedal Malone.

Bol ho plný ľad
Rodák z Cole Harbour nazbieral doteraz najviac v jednom zápase štyri kanadské body, čo sa mu podarilo vo svojej krátkej kariére v NHL už trikrát, a v stredu sa postavil dokonca na stranu obrany Philadelphie. "Ťažko im niečo vyčítať. Bol jednoducho večer, keď nám tam padlo takmer všetko, na čo sme siahli." Pittsburgh strelil prvých päť gólov už v priebehu úvodných 13 minút. "To, čo stváral Sidney, je neuveriteľné. Bol ho plný ľad," chválil vychádzajúcu hviezdu svetového hokeja Gončar. Brankár Philadelphie Antero Niittymäki si po zápase oddýchol. "Teraz sú na rade iné tímy, nech si Crosbyho užijú. My to máme našťastie za sebou." Ak by Crosby pokračoval v súčasnej forme, vyhral by kanadské bodovanie základnej časti so 137 bodmi. Vo svojej nováčikovskej sezóne ich mal na svojom konte 102.

Slováci v stredu
Svatoš (Colorado) 1A
Ružička (Philadelphia) 1A
Budaj odchytal celý zápas a zneškodnil 25 striel
Poznámka: G - góly, A - asistencie

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. máj 2024 06:22