StoryEditor

Mintálov druhý hetrik v bundeslige

07.11.2004, 23:00
Slovenský futbalový reprezentant Marek Mintál v službách nemeckého bundesligového nováčika 1. FC Norimberg zaznamenal v sobotňajšom stretnutí proti lídrovi súťaže VfL Wolfsburg druhý hetrik a rozhodujúcou mierou sa zaslúžil o víťazstvo domácich 4:0. Bývalý kapitán trojnásobného slovenského šampióna MŠK Žilina sa s deviatimi presnými zásahmi zároveň dostal na čelo tabuľky strelcov nemeckej bundesligy.

Mintál otvoril gólový účet stretnutia proti Wolfsburgu už v 58. sekunde zápasu po vzornej spolupráci s reprezentačným kolegom Róbertom Vittekom. Kreatívny stredopoliar zvýšil ešte v úvodnej polhodine na 2:0 a v 48. min. stanovil svojím tretím gólom po úspešnej dorážke skóre na konečných 4:0. Hostia dohrávali od 8. minúty bez vylúčeného Andresa D´Alessandra. Mintál i Vittek odohrali celý zápas, v 74. minúte sa dostal na ihrisko aj tretí zo slovenských legionárov v drese Norimbergu Samuel Slovák. V drese hostí odohral Karhan celý zápas a dostal žltú kartu. Mintál dosiahol v dueli proti Wolfsburgu hetrik aj v Hamburgu, no vtedy jeho unikátny zápis nestačil čo i len na zisk bodu.
Tréner Norimbergu Wolfgang Wolf po výbornom výkone svojich zverencov a vysokom víťazstve nad lídrom žiaril šťastím. "Po rýchlom góle sme sa nestiahli do obrany, naopak, chlapci si zaslúžia absolutórium za to, že udržali vysoké tempo a navyše dokázali pridať ďalšie pekné góly," rozplýval sa po zápase Wolf, ktorý špeciálne vyzdvihol výkon slovenského tvorcu hry Mintála. "Marek je gólovým fantómom bundesligy. Je veľmi vzácnym a dôležitým hráčom pre naše mužstvo. Jeho trhová cena každým presným zásahom stúpa, no stále nie je adekvátna jeho kvalitám," pochválil najlepšieho strelca nemeckej bundesligy. Karhanov Wolfsburg zostal napriek vysokej prehre na prvom mieste, v dohrávke 12. kola ho však z čela tabuľky môže zosadiť Schalke 0:4. Norimberg sa po víťazstve vyhupol na 10. miesto.

Marek Mintál: Z hetriku mám, pochopiteľne, veľkú radosť, navyše sme zdolali lídra bundesligy rozdielom triedy, takže som veľmi spokojný. Pri prvom góle v úvode zápasu si Robo Vittek položil obrancu a po jeho prihrávke som trafil loptu špicom do bránky. Druhý presný zásah nasledoval po presnej strele z hranice šestnástky. Pri poslednom mojom góle Robo strieľal na bránku, lopta sa odrazila do výšky a ja som ju volejom trafil. Počas celého zápasu vládla na štadióne skvelá atmosféra, vypredané hľadisko nám pripravilo ovácie a fanúšikom sme sa po skončení duelu poďakovali za skvelú podporu. Po zápase sme prehodili zopár slov aj s Mirom Karhanom, po takej vysokej prehre však nemal príliš dobrú náladu.

Poradie strelcov v bundeslige
1. MINTÁL (1. FC Norimberg) 9
2. Buckley (Bielefeld) 8
O. Neuville (M'gladbach) 8
4. Klose (Werder Brémy) 7
5. Cacau (VfB Stuttgart) 6
Koller (Dortmund) 6
D. Souza (Dortmund) 6
8. Berbatov (Leverkusen) 5
Voronin (Leverkusen) 5
Makaay (Bayern Mníchov) 5
Petrov (Wolfsburg) 5

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 12:25