StoryEditor

Daniela Hantuchová: V osemfinále chýbala odvaha

22.01.2006, 23:00

Tenisový svet ste šokovali víťazstvom nad Serenou Williamsovou. Bolo to vaše najväčšie víťazstvo v kariére?
- Určite patrilo k tým najväčším. Vyhrala som nielen nad ňou, ale definitívne aj sama nad sebou. To víťazstvo znamenalo skutočne veľa. Ukázalo, že môžem vyhrať nad každým a dalo mi obrovské sebavedomie. Bolo už niekoľko zápasov, keď som bola blízučko k víťazstvu nad hráčkou z prvej desiatky, ale nikdy som to nedotiahla do konca. Preto som bola naozaj extrémne šťastná.
Hovoríte, že ste bojovali sama so sebou?
- Niekoľkokrát v mojich zápasoch, najmä keď mi to nešlo a bola som mladšia a neskúsenejšia, porážala som sa sama. Možnože preto, že som mala priveľa prehnaných očakávaní od svojej hry. Boli to ťažké časy, ale asi každý nimi musí prejsť. Teraz beriem všetko s väčšou pohodou, užívam si tenis. Uvedomujem si, že je šťastím robiť ako svoju profesiu to, čo ma odmalička najviac bavilo. Získala som potrebný nadhľad.
Čo rozhodlo o vašom víťazstve nad Serenou?
- V prvom rade srdce! Bojovať o každú loptičku a byť mentálne silná. Mojím cieľom bolo využiť fyzickú prevahu, čo je v prípade Sereny skutočne málo vídané. Ale stalo sa. Ani v prípade straty druhého setu som sa súperky neobávala. Naopak, v ňom by som si verila ešte viac. Čím dlhšie by sa hralo, tým väčšiu prevahu by som mala, Serenin pohyb a forma naozaj neboli najlepšie.
V osemfinále vás však zastavila Maria Šarapovová, ktorá bola v rozhodujúcich okamihoch vyrovnaného zápasu odvážnejšia.
- V tom je Maria odo mňa lepšia, dokáže, ako sa hovorí, zavrieť oči a udrieť do toho z celej sily a možno toto mi v zlomových momentoch chýbalo. Navyše mi v nich nešlo podanie. Bol to však veľmi dobrý zápas a určite som mala šancu ho vyhrať.
V druhom sete vás ošetrovali - čo sa vlastne stalo?
- Natiahla som si stehenný sval, ale na to prehru nechcem zvaliť, aj keď to trocha spomalilo môj pohyb.
Nevyrušovalo vás jej hlasné vzdychanie po každom odohratom údere?
- Niekedy je to až smiešne, pripadá mi to trocha prehnané a pravdupovediac to trocha ,vytáča´.
Odchádzate z turnaja spokojná?
- Určite áno. Zároveň mi však odhalil veci, ktoré ešte musím zlepšovať. Dúfam, že keď sa do Melbourne o rok vrátim, dosiahnem ešte viac ako teraz. Domov odchádzam s krásnymi spomienkami najmä na zápas so Serenou, ktorý som vyhrala a znamená pre mňa veľmi veľa.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
07. máj 2024 23:28