StoryEditor

Zuzulovej sľubný výkon v kombinácii

19.02.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová sa predstavila v dobrom svetle na ZOH v Turíne v kombinácii, keď obsadila konečné 15. miesto.
Dvadsaťjedenročnej slalomovej špecialistke vyšlo veľmi dobre najmä 2. kolo piatkového slalomu. Talentovaná lyžiarka, ktorej sa v tejto sezóne príliš vo Svetovom pohári nedarilo, konečne využila naplno svoj slalomový potenciál a už v 1. kole zajazdila 9. najrýchlejší čas. V druhom kole sa potom Zuzulová dravou jazdou bez výraznejších chýb ešte zlepšila a výsledkom bol celkové ôsme miesto so stratou 2,13 na najrýchlejšiu Hospovú. Tento výkon je pre Zuzulovú prísľubom pred jej hlavnými pretekmi v slalome, ktorý je na programe v stredu 22. februára "Bol to pre mňa dobrý vstup do olympijských súťaží. So svojimi dvoma slalomovými jazdami som spokojná. Po prvej jazde som mala dobrú východiskovú pozíciu, v druhej som išla lepšie. Keď som došla do cieľa, neverila som času, ktorý som dosiahla. Zatiaľ sú to moje najvydarenejšie preteky v sezóne, s jazdami bol spokojný aj môj otec," hodnotila svoje premiérové vystúpenie pod olympijskými kruhmi Zuzulová.
V preloženom sobotňajšom zjazde si slovenská slalomárka oproti piatku zhoršila svoje postavenie o sedem priečok, ale výsledné 15. miesto so stratou 5,55 na víťazku je solídnym umiestnením. "Bol to iba môj druhý zjazd v sezóne a ten prvý nebol zďaleka taký náročný ako tento. Škoda straty v spodnej časti, kde mi asi dobre nešli lyže. Trať bola veľmi pekná, ľadová a rýchla. Celkovo som so svojím kombinačným výsledkom spokojná," vyjadrila sa Veronika Zuzulová.
Druhá slovenská reprezentantka Soňa Maculová zajazdila na hranici svojich možností. Po piatkovom slalome obsadila v súčte oboch kôl s takmer päťsekundovou stratou na Hospovú 20. miesto. Mladá Slovenka skončila napokon po sobotňajšom zjazde na 23. pozícii (+9,17). Ďalšie dve Slovenky Eva Hučková a Jana Gantnerová, ktoré boli v pozícii zberateliek skúseností, nedokončili už piatkové 1. kolo slalomu.
ALPSKÉ LYŽOVANIE
Kombinácia žien:
1. Kosteličová (Chorv.) 2:51,08 min., 2. Schildová (Rak.) +0,50, 3. Pärsonová (Švéd.) +0,55,... 15. ZUZULOVÁ +5,55, 23. MACULOVÁ (obe SR) +9,17 u super G mužov: 1. Aamodt (Nór.) 1:30,65, 2. Maier (Rak.) +0,13, 3. Hoffmann (Švajč.) +0,33,... 40. BABUŠIAK +4,76, 46. HEIMSCHILD (obaja SR) +5,93

Historický zápis Aamodta a Kosteličovej
V kombinácii sa zo zlatej medaily tešila Chorvátka Janica Kosteličová, ktorá pridala v San Sicariu do svojej zbierky medailí už štvrté olympijské zlato a stala sa tak najúspešnejšou zjazdárkou olympijskej histórie. Odpútala sa od trojice Katja Seizingerová (Nem.), Deborah Compagnoniová (Tal.) a Vreni Schneiderová (Švajč.), ktoré majú na konte po tri zlaté. Rovnaký kúsok sa podaril Nórovi Kjetilovi Andre Aamodtovi, ktorý v soboru zvíťazil na svahu Borgata v Sestriere v super G. Ôsmou medailou, z toho štvrtou zlatou, zároveň potvrdil pozíciu najúspešnejšieho zjazdára olympijskej histórie (4 -- 2 -- 2). Oboch štvornásobných olympijských víťazov spája to, že mali pred sobotňajšími pretekmi nemalé zdravotné problémy. Tridsaťštyriročný Aamodt si v zjazde poranil koleno a pre toto zranenie vynechal kombináciu, o desať rokov mladšia Kosteličová mala zasa chrípku spojenú s horúčkou a ešte ani po piatkovom slalome s určitosťou nevedela, či v sobotu nastúpi.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 10:22