StoryEditor

Chronológia sporu v hokejovom zväze

29.03.2006, 00:00

9. februára Šťastný na vlastnom brífingu oznámil, že kapitánom slovenskej reprezentácie na ZOH v Turíne bude Pavol Demitra. Generálny manažér v ďalšom priebehu brífingu priznal, že Demitra sa ešte o kapitánskej voľbe oficiálne nedozvedel. Pri otázke kapitána tímu tréneri dovtedy spomínali iba dve mená: Miroslav Šatan a Peter Bondra. Šťastný ďalej oznámil, že posledným náhradníkom v olympijskom tíme bude Tomáš Surový.
12. februára Tréner slovenskej reprezentácie František Hossa oznámil, že Šťastný s ním nekonzultoval otázku nového kapitána ani meno náhradníka. Hossa v rozhovore pre HN dokonca uviedol, že o plánovanom brífingu Šťastného vôbec nevedel. "Ak je niekto zodpovedný za výsledky tímu, tak by mal mať právomoc nielen koučovať tím, ale mal by mať na starosti aj tvorbu mužstva," podráždene reagoval slovenský kouč pred odletom do Turína.
12. februára Bývalý reprezentačný tréner Ján Filc v rozhovore pre HN uviedol, že za nedorozumením v realizačnom tíme môže stáť aj Šťastného pôsobenie v politike a tým aj menší priestor na komunikáciu s trénerom a hráčmi. Takisto ako tréner Hossa uviedol, že návrh na kapitána by mal vzísť spomedzi hráčov.
23. februára Slovenská reprezentácia skončila na ZOH v Turíne po prehre s Českom (1:3) vo štvrťfinále a obsadila celkové piate miesto. Tréner Hossa až do zasadnutia VV SZĽH (8. marca) zvažoval skončenie pôsobenia pri reprezentácii.
8. marca Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja rozhodol, že Šťastnému nepredĺži súčasnú zmluvu vo funkcii generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorá vyprší 31. marca. Bližšie dôvody tohto rozhodnutia vedenie zväzu nekonkretizovalo. Výkonný výbor SZĽH predĺžil, naopak, zmluvu s trénerom Hossom.
10. marca Denník Nový Čas uviedol, že Šťastný poberal od SZĽH za každú odpracovanú akciu (ZOH, MS, Svetový pohár) od 100- do 300-tisíc korún.
10. marca Vedenie SZĽH označilo údaje Nového Času o príjmoch Petra Šťastného za nepravdivé.
21. marca Šťastný v dvojtýždenníku SDKÚ-DS Modré noviny označil celú aféru za sabotáž. "Niekto sa rozhodol sabotovať úsilie, ktoré tu roky odvádzam, a útočiť na moju osobu," povedal Šťastný, ktorý ďalej uviedol, že z veľkej časti zaútočili na neho aj preto, lebo vstúpil do politiky vo farbách SDKÚ-DS a snažia sa ho zdiskreditovať. Za druhý dôvod, prečo sa stal terčom útoku zväzových funkcionárov, označil skutočnosť, že bol vždy proti tomu, aby bývalí príslušníci ŠtB figurovali na spoločensky dôležitých postoch. Šťastný okrem toho spochybnil osobu prezidenta SZĽH Juraja Širokého.
28. marca Šťastný na včerajšej tlačovej konferencii v Bratislave oznámil, že sa na volebnom kongrese SZĽH 23. júna nebude uchádzať o nijakú funkciu vo zväze.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 01:57