StoryEditor

Popradčania dostali zlaté prstene

16.05.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Slovenskí hokejoví vicemajstri, hráči a realizačný tím Popradu, si včera od prezidenta klubu Antona Danka a nového generálneho sponzora klubu Jana Telenského prevzali zlaté prstene, ktoré im budú pripomínať najväčší úspech Popradu v ére samostatnej slovenskej extraligy. Na prsteni je vyobrazený text Ľadový hokej -- vicemajster SR -- mesto Poprad. Na boku každého prsteňa je okrem mena sponzora Aquacity Poprad vygravírované aj meno hráča. Na spoločnom obede sa okrem hráčov z úspešného tímu sezóny 2005/2006 predstavili aj nové posily HK Aquacity ŠKP Poprad, čo bude nový názov klubu.
Letnú prípravu v Poprade absolvujú okrem už avizovaných posíl Jaroslava Jabrockého, Igora Majeského, Tomáša Chrenka, Michala Gibu, Jaroslava Kasíka aj ďalší bývalí popradskí odchovanci, útočníci Miloš Palovčík a Vladimír Kubus. Prezident klubu A. Danko nevylúčil, že pod Tatrami sa môžu ešte objaviť aj ďalší odchovanci Popradu, ktorí v súčasnosti pôsobia v Kanade. Káder pre novú sezónu bude definitívne známy po Tatranskom pohári, ktorý sa uskutoční v tradičnom termíne v závere augusta.
Letná príprava bude trvať sedem týždňov. Nasledovať budú dovolenky a 24. júla by mali hráči prvýkrát vykorčuľovať na ľad vynovenej Aquacity Hockey Arény, čo bude nový názov domovského stánku popradských hokejistov. Nový sponzor by mal do popradského hokeja priniesť 30 mil. korún ročne. Okrem podpory hokejového klubu by mal nový generálny partner investovať ešte počas leta približne 15 mil. korún do nových sedačiek pre divákov. Všetky miesta na štadióne by mali byť po rekonštrukcii už len na sedenie.
Doterajší generálny sponzor popradského hokeja, spoločnosť Tatravagónka, by mal od novej sezóny sponzorovať prvoligový hokej v Kežmarku. Zámerom vedenia HK Aquacity ŠKP Poprad je urobiť z Kežmarku akúsi farmu, čiže B-tím Popradu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
07. máj 2024 19:12