27.06.2005, 00:00

FUTBAL. Český majster Sparta Praha zarobil v uplynulej sezóne 93 miliónov českých korún. Ako pre denník MF Dnes uviedol sparťanský šéf Daniel Křetínský, okrem obchodov s hráčmi zarobil klub najviac na príjmoch od sponzorov a účinkovaní v Lige majstrov. Vedenie Sparty uviedlo, že klub mal príjem približne 448 miliónov Kč a výdavky sa pohybovali okolo 355 mil. Kč. (TASR)
CYKLISTIKA. Slovenský titul na spoločných majstrovstvách Česka a Slovenska v cestnej cyklistike získal v pretekoch jednotlivcov v Hořiciach Martin Prázdnovský zo ŽP Šport Podbrezová pred svojím klubovým kolegom Ondrejom Slobodníkom a Romanom Bronišom (Ed´System). (TASR)
HOKEJ. Skupina banskobystrických hokejových odborníkov, ktorí nechcú doplácať na dlžoby a pohľadávky ŠaHK Iskra, založila nový klub HC05 Banská Bystrica. Prezidentom sa stal Zdeno Krajč, banskobystrický odchovanec a bývalý hokejista Košíc a Gottwaldova (Zlína). Funkcionári nového klubu už uzavreli dohodu s HKM Zvolen a od vicemajstra SR kúpili prvoligovú licenciu jeho B-mužstva z Detvy, ďalšia spolupráca bude na úrovni farmy. (TASR)
MOTORIZMUS. Tridsaťjedenročný francúzsky majster sveta Sébastien Loeb na Citroëne Xsara zvíťazil na Rely Akropolis, ôsmom podujatí seriálu MS, a pripísal si šieste víťazstvo v sezóne. Francúz zároveň vytvoril rekord, keď dokázal triumfovať až päťkrát za sebou. Na druhom mieste skončil Fín Toni Gardemeister na Forde, tretiu priečku získal Španiel Carlos Sainz (Citroën). (TASR) u Taliansky majster sveta Valentino Rossi vyhral v holandskom Assene už svoje šieste preteky v seriáli MS cestných motocyklov v kubatúre moto GP za sebou. Pilot stajne Yamaha si víťazstvom posilnil svoje prvenstvo v celkovom poradí a so 170 bodmi má už 63-bodový náskok pred svojím krajanom Marcom Melandrim. (TASR)
VOLEJBAL. Slovenskí reprezentanti zvíťazili v druhom stretnutí štvrtého dvojkola 2. skupiny Európskej ligy v Mestskej športovej hale v Prešove nad Tureckom 3:2 a oplatili tak svojmu súperovi prehru 1:3 z piatkového duelu. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 20:04