StoryEditor

Všetci Slováci zažiarili

25.01.2007, 23:00
Víťazom 55. ročníka Zápasu hviezd zámorskej hokejovej súťaže NHL v Dallase sa stal tím Západnej konferencie, ktorý zdolal Východ 12:9. Pred vypredaným hľadiskom haly American Airlines Center, v ktorej bolo 18 532 divákov, bodovali všetci traja slovenskí účastníci prestížneho duelu.

Víťazom 55. ročníka Zápasu hviezd zámorskej hokejovej súťaže NHL v Dallase sa stal tím Západnej konferencie, ktorý zdolal Východ 12:9. Pred vypredaným hľadiskom haly American Airlines Center, v ktorej bolo 18 532 divákov, bodovali všetci traja slovenskí účastníci prestížneho duelu. Obranca Los Angeles Kings Ľubomír Višňovský prispel k víťazstvu "západu" jedným gólom a jednou prihrávkou. Mužstvu Východnej konferencie nepomohli ani dva góly kapitána Boston Bruins Zdena Cháru a štyri asistencie lídra Atlanty Mariána Hossu.
Zápas hviezd sa hral po trojročnej pauze, keď v minulej sezóne dostal prednosť olympijský turnaj v Turíne a rok predtým sa nehralo pre výluku v NHL. Mužstvo Západnej konferencie priviedol k víťazstvu najmä kolektívny výkon, keď z osemnástich korčuliarov nebodovalo iba kvarteto hráčov. Po dva góly zaznamenali až štyria hokejisti. Východu nepomohol ani najužitočnejší hráč tohto prestížneho duelu Daniel Briere z Buffala, ktorý k jednému gólu pridal štyri asistencie a päť plusových bodov.
"Poďakovanie patrí najmä spoluhráčom, ktorí mi k osobnému úspechu výrazne pomohli. Spolupráca s hokejistami, ako sú Heatley, Hossa a Chára, však inak dopadnúť ani nemohla," povedal Briere.
Tréner Východu Lindy Ruff bol aj napriek prehre spokojný s výkonom svojho tímu: "Spojenie Briera s Heatleym a Hossom fungovalo skutočne skvele. Nedarilo sa však najväčšej hviezde celej súťaže, lídrovi tímu Pittsburgh Penguins Sidneymu Crosbymu, ktorý nebodoval a navyše, bol na ľade až pri štyroch góloch v sieti ´východ´."

Zaujímavosti zápasu:
-- najužitočnejší hráč zápasu: Daniel Briere (Buffalo) jeden gól a štyri prihrávky
-- najmladší hráč od roku 1986: Sidney Crosby (Pittsburgh) 19 rokov 5 mesiacov
-- najproduktívnejší Slovák v zápase: Marián Hossa (Atlana) štyri asistencie
-- tretí najväčší počet strelených gólov v All Star: 21 gólov

Najviac bodov v histórii Zápasov hviezd:
1. Wayne Gretzky 25 bodov
2. Mario Lemieux 23
3. Joe Sakic 22

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. október 2024 02:16