StoryEditor

Majster hľadá posily

01.11.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

RUŽOMBEROK -- Úradujúci slovenský futbalový majster MFK Ružomberok sa momentálne nachádza vo veľkej kríze. Z posledných ôsmich stretnutí futbalovej ligy zvíťazil len raz (v 14. kole v Trenčíne 2:0) a navyše vypadol už aj zo Slovenského pohára (v 2. kole po prehre 0:1 v Spišskej Novej Vsi). V aktuálnej tabuľke najvyššej súťaže sa Liptáci aj napriek tomu stále nachádzajú na veľmi dobrej tretej priečke so ziskom 29 bodov, za vedúcou Žilinou však už zaostávajú o 15 bodov.

Nabitý program "Ruže"
Dôvodom nepresvedčivých výsledkov je pravdepodobne príliš nabitý program počas jesennej časti, keď "Ruža" účinkovala okrem slovenskej ligy a pohára ešte aj v predkolách Ligy majstrov a v 1. kole Pohára UEFA. Počas leta navyše prišli odchody dvoch najdôležitejších hráčov Erika Jendrišeka (Hannover 96) a Mareka Saparu (Rosenborg Trondheim), za ktorých český tréner v službách Ružomberka František Komňacký len ťažko hľadal náhradu. Prišiel síce najlepší strelec uplynulej sezóny Corgoň ligy Róbert Rák z FC Nitra (kráľom ligových strelcov bol práve s Jendrišekom) a Peter Babnič, prvého menovaného však v súčasnosti trápia zranenia a Babnič sa nepresadil podľa predstáv.

Chýba strelec
Dlhšie mimo hry bol aj český zakončovateľ Jan Nezmar, ktorého nedokázal nahradiť Marián Tomčák, posila z Interu Bratislava. Kormidelník MFK zatiaľ necíti tlak na svoju osobu, s vedením klubu sa, naopak, obzerajú po vhodnom doplnení kádra. "Musíme sa snažiť naplniť predsezónne očakávania vedenia klubu, pretože hrať o šieste-siedme miesto nikto z nás nechce. Preto sa obzeráme po nových hráčoch, v dohľadnom čase k nám majú prísť africkí futbalisti. Obzrieť sa budeme musieť aj po hrotových útočníkoch, nakoľko nedávame góly," povedal Komňacký.
SITA

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
21. september 2024 13:34